Tradițiile românilor: 31 decembrie, Sfânta Cuvioasă Melania

Tradițiile românilor: 31 decembrie, Sfânta Cuvioasă Melania

Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a născut la Roma într-o familie de nobili,  în a doua jumatate a secolului  al  IV-lea. 

A fost silită  de către părinții săi  să se căsătorească cu un tânăr nobil, Alpinian, cu care a avut doi copii. După nașterea celui de-al doilea copil, Melania și Alpinian au hotărât să stea  împreună doar ca frate și soră. 

După o vreme, cei doi copii ai lor s-au mutat la Domnul. Atunci au hotărât să împartă averea  săracilor, bisericilor și mănăstirilor.  Au călătorit în multe țări și cetăți, făcând pretutindeni danii.  Cuvioasa Melania postea foarte strict, avea rânduiala de rugăciune și citea mereu în întregime toate Sfintele Scripturi. 

Sosind la Alexandria, ei au primit binecuvantarea  Sfântului  Chiril. După aceea,  au călătorit la Ierusalim și s-au stabilit la Muntele Măslinilor. Acolo, Cuvioasa Melania  a trăit  într-o peșteră  vreme de paisprezece ani. 

A întemeiat o mănăstire de bărbați și o alta de femei. La chemarea unei rude de-a ei, cuvioasa  a călătorit la Constantinopol și l-a convertit la credință creștină pe senatorul păgân, Volusian.  S-a întors la Muntele Măslinilor, unde a trecut la Domnul în anul 439.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
136

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
392

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
37

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...