Răsturnare de situaţie: Toţi pelerinii din România sunt lăsaţi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

Răsturnare de situaţie: Toţi pelerinii din România sunt lăsaţi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

Decizie de ultimă oră a autorităților. Persoanele de pretutindeni pot intra la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva din Iași. Astfel, sute de persoane venite din toate colțurile țării sunt lăsate să se așeze la rând pentru a putea închina la racla Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, potrivit BZI.ro.

Zeci de creștini sunt prezenți la Catedrala Mitropolitană Iași încă de la miezul nopții. Miercuri, 14 octombrie 2020, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva pelerinii protestează din nou. Aceștia huiduiesc jandarmii pentru că nu sunt lăsați să se închine la Sfintele moaște. 

În urmă cu câteva zile, din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu COVID-19 autoritățile din România au luat o măsură care i-a revoltat pe creștinii ortodocși. Înainte cu câteva zile de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva a fost interzis accesul în Mitropolia Moldovei și Bucovinei a persoanelor care nu locuiesc în municipiul Iași.

Loviți de pandemie dar și de greutățile vieții, aceștia își puseseră speranța că vor veni la racla Sfintei pentru a se ruga. Mânați de tristețe, revoltă și de sentimentul de discriminare, aceștia au început să vină în fața Mitropoliei pentru a-și manifesta trăirile. Cu ochii înlăcrimați, creștinii s-au rugat, au fredonat cântece bisericești și și-au strigat ofurile.

Deși decizia a aparținut exclusiv Executivului și Comitetului Național Pentru Situații de Urgență, jandarmii au fost cei care au „încasat” din plin replicile tăioase ale manifestanților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
537

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
96

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...