Michael Jackson a murit! - VIDEO

Michael Jackson a murit! - VIDEO

 Michael Joseph Jackson  

Cantaretul american Michael Jackson a murit joi, dupa ce a fost internat de urgenta in coma la un spital din Los Angeles, in urma unui stop cardiac. Starul a fost gasit fara suflare in locuinta sa. Inainte de a-l transporta la spital, medicii l-au resuscitat.

Vestea mortii lui Michael Jackson fusese anuntata mai intai de site-ul specializat de divertisment TMZ.com, care informa ca vedeta a suferit un stop cardiac la domiciliul sau din Holmby Hills, iar paramedicii nu au reusit sa-l resusciteze.

Tragica stire vine dupa ce artistul, in varsta de 50 de ani, anuntase ca va reveni pe scena dupa ani de zile in care a tinut prima pagina a tabloidelor in principal cu procesul in care a fost judecat si achitat pentru molestare de minori.

Turneul trebuia sa inceapa luna viitoare, la Londra, urmand sa continue pana in martie 2010. In ultimele doua luni, cantaretul a facut repetitii in zona Los Angeles, pregatindu-se pentru seria de concerte.

Biletele pentru cele 50 de concerte programate la Londra, puse in vanzare in martie, s-au epuizat in cateva minute.

Legenda Michael Jackson

Nascut pe 29 august 1958 in Gary, Indiana, artistul si-a inceput cariera inca din copilarie, cand tatal sau a fondat, la sfarsitul anilor 60, grupul Jackson 5, din care mai faceau parte Jackie, Tito, Jermaine si Marlon, patru frati mai mari ai lui Michael.

Succesul muzical era umbrit, in viata privata, de abuzurile comise de tatal sau asupra lui, pe care le-a amintit, dupa 1990, in doua interviuri acordate presei americane.

Michael Joseph Jackson a fost cel mai mare artist pop, fiind supranumit si Regele Muzicii Pop. El si-a a inceput cariera solo in 1971 in timp ce era inca un membru al grupului.

In urmatorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai bine vandute albume din intreaga lume: Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991 ) si History (1995).

La inceputul anilor 1980, el a devenit o figura dominanta in muzica pop si primul artist afro-american la MTV. Distinctivul sau sunet muzical a influentat numerosi artisti de hip hop, pop si R&B contemporani.

Michael Jackson a donat milioane de dolari pentru diverse cauze prin intermediul turneului Dangerous World Tour si a ajutat 39 de organizatii de caritate. El a fost casatorit de doua ori si a avut trei copii.

Michael Jackson a fost unul dintre putinii artisti care au fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame de doua ori. El a vandut in timpul vietii in jur de 750 de milioane de discuri care, adaugate celor 13 premii Grammy pe care le-a obtinut, fac din el cea mai de succes vedeta din toate timpurile.

Michael Jackson lasa in urma datorii de sute de milioane de dolari

In ultimii ani, sanatatea lui a fost motiv de ingrijorare, dar promotorii spectacolelor de revenire de la Londra, AEG Live, au spus in martie ca Michael Jackson a fost examinat timp de patru ore si jumatate de diferiti medici si a fost considerat apt pentru a se intoarce pe scena.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
100

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
58

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...