Mesaj emoționant transmis de IȘJ, la trecerea în neființă a preotului profesor: „A plămădit, după exemplul său, un colectiv didactic de valoare”

Mesaj emoționant transmis de IȘJ, la trecerea în neființă a preotului profesor: „A plămădit, după exemplul său, un colectiv didactic de valoare”

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și întregul personal al instituției suntem în stare de șoc și regretăm enorm trecerea prematură și nedreaptă în neființă a inspectorului școlar, preot și profesor Constantin Muha.

Mai bine de 25 de ani, Părintele Constantin Muha a fost directorul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, timp în care instituția școlară pe care a condus-o a evoluat și s-a transformat continuu, într-o comunitate educațională unită și frumoasă, demonstrând în permanență că „omul sfințește locul”.

A plămădit, după exemplul său, un colectiv didactic de valoare, axat pe principiile etice şi morale ale dascălului cu vocaţie, considerând în permanenţă că profesorii trebuie să formeze elevii pentru viaţă. Dragostea pentru meserie, pasiunea şi sacrificiul de sine, statornicia în familie, iubirea pentru oameni, au fost ridicate la rang de credinţă de preotul profesor Constantin Muha. Ca o încununare a activității profesionale remarcabile și a calităților umane desăvârșite, în acest an școlar a fost numit inspector școlar pentru disciplina religie.

Şcoala botoşăneană este astăzi îndoliată şi tristă. Un om de o mare generozitate, modestie şi discreţie a devenit o frântură din veşnicia timpului. A călăuzit cu dragoste şi profesionalism paşii multor generaţii de liceeni, dar şi sufletele credincioșilor pe care i-a mângâiat cu o privire blândă, cu o vorbă, cu un sfat.

Transmitem întreaga noastră compasiune familiei îndoliate, rugându-ne la Dumnezeu să-i dea bunului nostru coleg odihnă veșnică!

(Comunicat de presă emis de IȘJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
43

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
35

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
37

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...