Lecție de viață dată omenirii de către câinii maidanezi

Lecție de viață dată omenirii de către câinii maidanezi

Se spune deseori că inima unei mame este izvor nesecat de iubire. Am întâlnit cu toții, măcar o dată în viață, un caz în care dragostea supremă nu lasă loc bolii, neajunsurilor sau durerii. Indiferent de specie, iubirea față de puiul tău este, sau ar trebui să fie, cel mai pur sentiment, necondiționat de nimic.

Este și cazul unei cățelușe de la care, cu toții, avem de învățat o lecție de viață: iubirea supremă față de cea mai dragă și sfânt ființă: copiii noștri.

Cățelușa a fost descoperită de echipa unui cabinet veterinar din Botoșani. În stare gravă dar cu puii alături de ea,cu respirația ușor greoaie, cățelușa își ducea zilele în stradă, iar singurul ei ajutor erau câțiva oameni de bine care îi aruncau mâncare din când în când.

 “Ceva mai puternic decât iubirea unei mame pentru puii ei cu siguranță nu exista altceva pe lume. Aceasta cățelușa și-a născut puii undeva in stradă , însă oamenii care îi aruncau mâncare din când in când spun că de fapt ea este un alt câine cu proprietar și care a fost abandonat. Aceștia au observat că burta ei crește mai mult pe zi ce trece și slăbește văzând cu ochii. Din nou ni s-a solicitat ajutorul. Deși suntem mai mult decât supraaglomerați în ultima perioadă cu asemenea cazuri am zis totuși să-i dăm o șansă”, au povestit reprezentanții cabinetului veterinar.

Cățelușa a fost preluată, împreună cu puii ei, de către echipa de medici veterinari care i-a acordat îngrijirile necesare, însă un diagnostic crud nu îi dă speranță de viață. Cu toate acestea, la ieșirea din operație, cățelușa își căuta disperată puii și nu s-a liniștit până nu i-a avut lângă ea.

“Din păcate starea ei era extrem de gravă. Numai piele și os și cu o burtă plină de lichid până la pământ, își îngrijea liniștită puii așa cum știa mai bine.  Nici boala, nici durerile nu au despărțit-o de pui, singurul semn care-i trăda suferința era respirația ușor greoaie din cauza lichidului care îi compresa organele interne și oboseala fizică ce i se citea în ochi.
Am reușit să-i extragem lichidul abdominal pentru a-i ușura cât de cât respirația și a-i oferi un confort fizic (mai mult de 10 litri) dar am identificat o tumora hepatică gigantă. La trezire nu s-a liniștit până când puii nu au fost puși împreuna cu ea in cușcă”, au spus medicii veterinari.

Cazul cățelușei l-a marcat  și pe medicul care a operat-o, fiind sensibilizat de puterea și iubirea unui câine față de puii săi, lecție de viață dată omenirii prin care noi, oamenii, ar trebui să învățăm, poate mai mult ca niciodată, adevăratele valori.

“I-am plâns soarta și ne-am înclinat în fața puterii și iubirii unei mame pentru puii ei. Un alt câine în situația ei, cu siguranță era mort dar ea lupta în fiecare zi să-i aducă pe cei mici în punctul în care să se descurce singurei pentru că aceștia încă nu mănâncă singuri.
I-am promis că ultimele zile pentru ea să fie mai bune, să-și petreacă ultimul timp rămas alături de pui și să cunoască cât de cât și ce înseamnă iubirea oamenilor. Primește zilnic medicamentație , suplimente și hrana specială. Puii au nevoie de mâncare specială cu colostru întrucât laptele mamei este puțin și ei sunt un pic slăbiți, așa că dacă cineva dintre prietenii noștri ar putea sponsoriza un sac de mâncare “Royal Canin mini mother and baby” , pe care îl puteți cumpăra din orice hypermarket am fi foarte recunoscători”, au spus medicii veterinari de la Triovet.