Întâlnire emoționantă între Filip, un băiețel de șapte luni, și salvatorul lui

Întâlnire emoționantă între Filip, un băiețel de șapte luni, și salvatorul lui

Părinții bebelușului evacuat în timpul unui incendiu izbucnit într-un bloc din zona Pieței Centrale din Botoșani, în urmă cu mai bine de o săptămână, au mers la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) pentru a le mulțumi salvatorilor. Filip, un băiețel de șapte luni, fusese scos din clădire de către un pompier, într-o intervenție contra cronometru.

Salvatorul este plutonierul major Romică Brașovianu, transmite IJSU.

„Vă mulțumim pentru că astăzi ne ținem băiețelul sănătos în brațe datorită dumneavostră și al întregului echipaj ISU – SMURD. Vom purta recunoștință pentru totodeauna și ne dorim să aveți cât mai puține misiuni dificile. Să vă ajute Dumnezeu!” – au spus părinții bebelușului, conform reprezentanților instituției.

Copleșit de emoție și cu ochii în lacrimi, pompierul nu a putut spune decât că „nu există recompensă mai mare pentru un salvator decât cuvântul ‹‹mulțumesc›› primit din partea celor pe care i-ai ajutat în momente critice”.

În seara zilei de 20 decembrie, echipajul din care face parte Romică Brașovianu, a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul III al unui bloc din municipiul Botoșani. Au fost evacuate 23 de persoane, inclusiv trei copii.

„O intervenție foarte dificilă. Atunci când au ajuns pompierii, bunurile din apartament ardeau ca o torță, flăcările amenințau să se extindă la apartamentele aflate la etajele superioare, iar casa scării era plină de un fum dens. Zeci de vieți erau în pericol. Pompierii au făcut ce au știut ei mai bine. Au evacuat locatarii și au stins flăcările. Printre cei evacuați a fost și Filip”, spune Dorina Lupu, reprezentanta IJSU Botoșani.

Plutonierul major Romica Brașovianu este angajat al Inspectoratului din 2006.

 

Spune-ne opinia ta