Încă un pelerinaj care ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie a fost anulat

Încă un pelerinaj care ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie a fost anulat

Pelerinajul organizat cu ocazia  sărbătoririi Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor (prăznuit la 27 octombrie), organizat în fiecare an de Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor, nu se va desfășura în acest an.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat într-o conferință de presă, că pelerinajul de anul acesta nu va avea loc din cauza pandemiei de coronavirus. Orban a luat această decizie din cauza numărului ridicat de credincioși, în special al persoanelor în vârstă, vulnerabile în fața virusului.

Pelerinajul de la Sfântul Dumitru din București nu se va putea ține. Sunt un om credincios și respect biserica, dar riscul e foarte mare. Foarte mulți credincioși care participă sunt în vârstă și sunt expuși la virus. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi. Sunnt anumite lucruri care pun viața credincioșilor în pericol. Sunt sigur că și la nivelul BOR există înțelegere, dar și în rândul credincioșilor”, a spus Ludovic Orban în fața jurnaliștilor.

 

Spune-ne opinia ta