IDEO IDEIS ajunge în Botoșani, prin participarea Drama Club

IDEO IDEIS ajunge în Botoșani, prin participarea Drama Club

Anul acesta, IDEO IDEIS îmbrăţişează schimbarea din toate punctele de vedere şi ia o formă nouă, adaptată contextului actual şi măsurilor impuse de acesta, dar care va asigura în continuare o experienţă autentică pentru adolescenţii implicaţi în program. Evenimentul, dedicat procesului de educaţie alternativă pentru tinerii liceeni, se va desfăşura simultan, într-un format concentrat, între 5 şi 9 august, în Alexandria şi în alte opt oraşe din ţară, oraşe gazdă ale trupelor de teatru tânăr selectate, printre care și Botoșani.

Astfel, în 2020, IDEO IDEIS va ajunge în 9 oraşe din România, punând accent pe experienţele de învăţare şi transformare prin care liceenii au şansa de a trece în urma interacţiunii cu trainerii şi mentorii. Trupele din afara Alexandriei selectate pentru cea de-a 15-a ediţie IDEO IDEIS sunt Brightside Drama (Bucureşti), Drama Club (Botoşani), The Snoop (Baia Mare), 3,14 (Buzău), Heavenly Hell (Timişoara), Mircea Albulescu (Câmpina), Gong (Roman) şi Art Attack (Sibiu). Din comisia de selecţie au făcut parte Alexandru Ion (actor, co-preşedinte Asociaţia TETA), Oana Furdea (manager cultural, Director IDEO IDEIS), Alexandra Murăruş (actriţă, Director Artistic IDEO IDEIS) şi Elena Călinoiu (coordonator departament Relaţii Participanţi IDEO IDEIS).

„Momentul în care treci prin procesul de selecţie al trupelor participante la IDEO IDEIS este momentul în care te poţi conecta cu adevărat la atmosfera festivalului şi poţi înţelege de unde şi-a luat timp de 14 ani echipa energia de a fi, de a creşte şi de a rămâne cool şi relevantă. Mix-ul de seriozitate şi nonşalanţă pe care l-am regăsit în aplicaţii a fost pentru mine cel mai bun tonic în a regăsi determinarea de a face lucrurile să se mişte în oraşe în care evenimentele culturale sunt o prezenţă rară. Iar faptul că în 2020, un an al provocărilor şi schimbărilor din toate punctele de vedere, vom reuşi să aducem IDEO IDEIS în 9 oraşe, reprezintă una dintre cele mai mari mulţumiri pe care o puteam avea la această ediţie aniversară”, a declarat Oana Furdea, director IDEO IDEIS, potrivit Adevărul.

IDEO IDEIS deschide de azi înscrierile pentru participanţii individuali, începând cu ora 17:00. Ajuns la 15 ani de experienţă, festivalul doreşte să lărgească familia alumnilor, lucrând şi cu liceenii care nu fac neapărat parte din trupe de teatru, dar sunt atraşi de lumea artei şi sunt interesaţi de impactul pe care manifestările artistice îl au în comunitatea lor. Participanţii individuali se pot înscrie online: https://bit.ly/2YEwJ2. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Participanţilor Individuali care poate fi descărcat de AICI.

Fiecare oraş are disponibile maxim 15 locuri care vor fi ocupate de primii care se înscriu respectând complet cerinţele Ghidului, dar nu mai târziu de 30 iunie. Excepţie face Alexandria care are la dispoziţie 45 de locuri. Lista finală a participanţilor înscrişi va fi anunţată până pe 3 iulie pe site-ul festivalului. Pot aplica şi cei care nu locuiesc în oraşele anunţate, ci în apropierea lor, cu condiţia să aibă posibilitatea de a fi în oraşul selectat pe perioada IDEO IDEIS (5-9 august) şi să îşi acopere cheltuielile legate de transport, cazare şi masă.

Trupele de teatru şi participanţii individuali vor participa în 4 din cele 5 zile de festival la Atelierele de Teatru Tânăr şi Atelierele de Măiestrie, coordonate de traineri dedicaţi şi asignaţi fiecărui oraş. În plus, adolescenţii vor petrece 2 zile în compania unuia dintre cei 9 mentori ai festivalului. Împreună, vor lua parte la un schimb de know-how intergeneraţional, în care prim-planul aparţine artei şi îndrumării într-un sens cultural mai larg. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
44

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
80

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
24

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...