Cu toții ne dorim o familie. Dar știi ce îi fericiți pe bărbați? Relația, banii și sănătatea sunt, de fapt, mai puțin importante

Cu toții ne dorim o familie. Dar știi ce îi fericiți pe bărbați? Relația, banii și sănătatea sunt, de fapt, mai puțin importante

Un nou studiu a descoperit un factor surprinzător care poate prezice dacă bărbații se consideră fericiți sau nu. Cercetarea care a inclus un grup de 5.000 de bărbați contrazice toate teoriile emise până în prezent.

Studiul realizat de John Barry, psiholog la University College London și co-fondator al secțiunii de psihologie masculină din cadrul Societății Britanice de Psihologie, a inclus completarea unui chestionar de către bărbații voluntari, selectați din toate păturile sociale americane.

Aceștia au răspuns la întrebări despre fericirea, încrederea, sentimentul de a avea situația sub control, stabilitatea emoțională, motivația și optimismul lor.

De asemenea, subiecții au fost rugați să-și evalueze gradul de sănătate și pozitivitate din diferite aspecte ale vieții lor, incluzând: cariera, balanța muncă-viață personală, relația sentimentală, bani, starea fizică și sănătatea mentala, relatează Inc. Magazine.

Cel mai important lucru din viată unui bărbat

Două concluzii importante au reieșit din acest studiu realizat în luna septembrie. Mai întâi, vestea bună: bărbații sunt mai degrabă fericiți. Iar caracteristicile pe care le respectă și la care aspiră cei mai mulți dintre ei sunt pozitive: onestitatea, încrederea, fiabilitatea, respectul față de ceilalți și loialitatea îi interesează cel mai mult.

Cele mai frecvente mituri despre bărbați si care este, de fapt, adevărul

A doua concluzie, și cea mai surprinzătoare: lucrul care contează cel mai mult în viața unui bărbat, chiar mai mult decât sa fie sănătos și să aibă o relație bună cu familia și prietenii, este să fie mulțumit la locul de muncă!

Studiul arata ca bărbații care sunt mulțumiți de munca lor se simt mai optimiști, mai fericiți, mai motivați, mai stabili emoțional si mai încrezători. Astfel, satisfacția la serviciu este cel mai bun factor care prezice pozitivitatea, mult înaintea banilor.

Percepția bărbaților despre satisfacția oferita de locul de muncă depinde de câțiva factori: dacă simt că își folosesc talentul, dacă au un set de perspective, de cât de ușor și de des pot vorbi cu colegii, dacă simt ca părerile lor sunt prețuite și dacă sunt inspirați de oamenii cu care lucrează.

Relația, mai puțin importantă

Noul studiu contrazice rezultatul unui studiu vechi de 75 de ani, Harvard Grant Story, efectuat pe 724 de bărbați care au absolvit Universitatea Harvard în 1938. „Lecțiile nu țin de avere, de faima sau de munca înverșunată. Cel mai clar mesaj pe care îi putem extrage din acest studiu este acesta: relațiile bune ne mențin fericiți si mai sănătoși. Punct”, se arata în cercetarea menționată.

Relația ocupă un loc de seama și în sondajul realizat pe 5.000 de bărbați, însă se dovedește mai puțin importantă decât sănătatea fizică și psihică, veniturile și chiar decât vârsta.

Lucruri pe care bărbații le spun numai dacă le simt cu adevărat

Potrivit studiului condus de John Barry, cei mai fericiți bărbați au peste 50 de ani și trăiesc în Vestul mijlociu al Statelor Unite.

Cercetarea a fost sponsorizata de Harry, producător de cosmetice pentru bărbați. Compania a mai realizat un sondaj similar pe un grup de 2.000 de bărbați britanici, iar rezultatele au fost în mare parte asemănătoare, notează Inc. Magazine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
640

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
142

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
87

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...