Astăzi, 13 mai: Ziua Internaţională a Dorului

Astăzi, 13 mai: Ziua Internaţională a Dorului

Ziua de 13 mai reprezintă  Ziua Internaţională a Dorului, o sărbătoare creată în 2015 de trupa VUNK, despre ale cărei origini vorbește chiar creatorul ei, Cornel Ilie, într-un interviu în exclusivitate pentru Europa FM.

”Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoşte acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm.

Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment”, spune Cornel Ilie.

Pe 13 mai românii pot celebra Ziua Internaţională a Dorului, urmând tradiția născută recent, dar devenită atât de îndrăgită într-un timp scurt.

Cum s-a născut “Ziua Dorului”: ”Noi trebuia să lansam piesa Fă-mi cu mâna. Ştiam din concerte că prinde foarte bine. Ne-am gândit că trebuie să construim o poveste în jurul ei ca să o putem spune şi mai bine. Mi-am dat seama că tot textul piesei se lega de dor. Aşa a apărut Ziua Dorului”, a spus Cornel Ilie de la VUNK.