Agitație mare pe Pietonalul „Unirii”, cu bucate la ceaun și muzică populară (FOTO&VIDEO)

Agitație mare pe Pietonalul „Unirii”, cu bucate la ceaun și muzică populară (FOTO&VIDEO)

Pietonalul „Unirii” din municipiul Botoșani găzduiește, în aceste momente, un eveniment dedicat conservării bucătăriei tradiționale moldovenești. O gamă largă de bucate „ca acasă” sunt preparate chiar în fața Muzeului Județean, botoșănenii putând gusta, mânca și cumpăra de la porc la rotisor, până la tochitură la ceaun.

Este vorba despre Festivalul gastronomie tradiţională moldovenească, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani.

Producătorii au început să își deschidă standurile începând cu ora 10:00, de la aceeași oră putând fi ascultată și muzica folclorică.

Comercianţii participanţi la eveniment dispun o variată de produse tradiţionale: pastramă de oaie, sarmale, preparate din carne la grătar, fasole cu cârnaţi şi/sau costiţă, must, bere, ş.a.

Astăzi, vor susţine programul artistic: Fanfara „Tudoreanca” şi  ansamblurile folclorice „Doina Costeştilor”-  Răchiţi,  „Comorile Luncii” – Lunca, „Pădureanca”- Coşula, „Cununa Băluşeni” – Băluşeni.

Evenimentul continuă și mâine.

(Foto, video: Ionuț IOSUB)

 












 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
28

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
171

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
122

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...