Zeci de tineri botoșăneni, pelerinaj pe jos spre Ceahlău!

Pelerinajul, aflat la ediția a patra, are ca destinație finală Vârful Toaca de pe Muntele Ceahlău.

Zeci de tineri botoșăneni, pelerinaj pe jos spre Ceahlău!

170 de tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț se află zilele acestea într-un pelerinaj pedestru spre așezămintele spirituale din ținutul Neamțului, informează basilica.ro.

Pelerinajul, aflat la ediția a patra, are ca destinație finală Vârful Toaca de pe Muntele Ceahlău. Tinerii vor participa la mănăstirea aflată acolo la Sfânta Liturghie oficiată de praznicul Schimbării la Față, 6 august 2018.

Trei grupuri au plecat mai devreme „Pe urmele sfinților nemțeni” și un al patrulea grup li s-a alăturat joi, cu plecare din localitatea nemțeană Galu.

În fiecare dimineaţă tinerii participă la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazaţi la parohiile pe unde vor trece.

Pelerinajul „Pe urmele sfinților nemțeni” este organizat cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a avut în acest an patru puncte de plecare: Iași, Piatra Neamț, Botoșani și Galu (Ceahlău).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Megalaboratorul din "Ţara lui Andrei" al laurienilor e aproape gata

astăzi, 09:31
42

Proiectul RO-SMART din "Ţara lui Andrei" câştigat de Colegiul Naţional "A.T.Laurian" prinde contur pe zi ce trece. Laboratorul este aproape de forma finală, iar...

Comunicat - Lucian Trufin: "Măsuri concrete și fonduri europene pentru prevenirea pestei porcine africane"

astăzi, 09:29
35

Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României atrage atenția fermierilor, dar și autorităților publice implicate în combaterea și prevenirea Pestei Porci...

Schimbare radicală a vremii: O masă de aer siberian intră în Romania

astăzi, 08:50
155

Schimbarea vremii are loc din cauza unei mase de aer siberian care isi face simtita deja prezenta in jumatatea de nord a tarii. Marti vine cu vreme ploioasa, exceptie facand vestul tarii. Meteoro...