Zeci de tineri botoșăneni, pelerinaj pe jos spre Ceahlău!

Pelerinajul, aflat la ediția a patra, are ca destinație finală Vârful Toaca de pe Muntele Ceahlău.

Zeci de tineri botoșăneni, pelerinaj pe jos spre Ceahlău!

170 de tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț se află zilele acestea într-un pelerinaj pedestru spre așezămintele spirituale din ținutul Neamțului, informează basilica.ro.

Pelerinajul, aflat la ediția a patra, are ca destinație finală Vârful Toaca de pe Muntele Ceahlău. Tinerii vor participa la mănăstirea aflată acolo la Sfânta Liturghie oficiată de praznicul Schimbării la Față, 6 august 2018.

Trei grupuri au plecat mai devreme „Pe urmele sfinților nemțeni” și un al patrulea grup li s-a alăturat joi, cu plecare din localitatea nemțeană Galu.

În fiecare dimineaţă tinerii participă la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazaţi la parohiile pe unde vor trece.

Pelerinajul „Pe urmele sfinților nemțeni” este organizat cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a avut în acest an patru puncte de plecare: Iași, Piatra Neamț, Botoșani și Galu (Ceahlău).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA! (II)

Duminică, 19 August 2018
154

Despre marele comedian Gheorghe Timică (Dumitru Georgescu pe numele său de la naştere) se spune că, aflat pe scenă,  era de un haz extraordinar.  În viaţa particulară, îns...

GELLU DORIAN: Personaje în căutarea unui Caragiale

Duminică, 19 August 2018
126

Prestigiul şi locul lui I.L. Caragiale, pe care le ocupă în istoria literaturii române, sunt bine-meritate. Asta ne-ar mai lipsi, să căutăm noduri în papură unde este evident c...

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
527

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...