Vremuri grele pentru șoferii români care transportă pachete pe ruta România-Italia: riscă amenzi uriașe și confiscarea mașinii!

În dimineața zilei de 26 ianuarie 2017, un microbuz românesc care transporta persoane și pachete în Italia a fost oprit de poliția stradală italiană, iar după controalele efectuate s-a dispus confiscarea mașinii și amendarea șoferului cu 2000 de euro. Motivul: transporta pachete fără a avea autorizația necesară sau documente care să însoțească transportul. Călătorii au fost abandonați.

Vremuri grele pentru șoferii români care transportă pachete pe ruta România-Italia: riscă amenzi uriașe și confiscarea mașinii!

   FOTO: gazetaromaneasca.com

Zeci de microbuze românești transportă zilnic pachete și persoane între România și Italia, fără a avea însă autorizațiile necesare, riscând confiscarea autovehiculului și a lucrurilor care le transportă precum și amenzi usturătoare. De circa un an (mai precis din luna februarie 2016), ministerul Transporturilor și cel de Interne din Italia au fost emis o circulară prin care se specifică obligativitatea existenței de documente care, în cazul pachetelor transportate, să dovedească proveniența. În cazul în care, la un control, se găsesc astfel de pachete, neînsoțite de acele documente, autovehiculul este imediat confiscat și se aplică amendă de la 2000 la 12.400 de euro, scrie gazetaromaneasca.com.

Chiar și așa, mulți șoferi declară că se deplasează în scop turistic iar pachetele sunt personale, conținutul fiind folosit pe timpul vacanței. Sunt unii însă care nu cunosc aceste tertipuri (ilegale, să ne-nțelegem!) sau care la controale amănunțite, necunoscând conținutul pachetelor, preferă să declare că sunt pentru diferite persoane. În acel moment, poliția are tot dreptul să aplice amendă și să confiște autovehiculul.

În dimineața zilei de 26 ianuarie 2017, pe autostrada A14, în dreptul orașului Ancona, un microbuz românesc care transporta persoane și pachete în Italia a fost oprit de poliția stradală italiană, iar după controalele efectuate s-a dispus confiscarea mașinii și amendarea șoferului cu 2000 de euro.

Motivul: transporta pachete fără a avea autorizația necesară sau documente care să însoțească transportul. Șoferul, care nu cunoștea limba italiană, a declarat că pachetele nu îi aparțin și că vor fi distribuite unor persoane. Chiar dacă a spus polițiștilor că nu a încasat niciun ban pentru acest lucru, militarii au decis să aplice amenda și să rețină mașina. Călătorii, abandonați pe autostradă, s-au refugiat într-un Autogrill.

După plata amenzii de 2000 de euro, șoferul a recuperat mașina.

Potrivit circularei, șoferii SUNT OBLIGAȚI să aibă la bord documentația LEGALĂ de însoțire a mărfii, care poate fi vamală, administrativă, fiscală, sanitară și de siguranță, funcție de tipul mărfii transportate. Cu titlu doar de exemplu, circulara arată că documentele cele mai comune sunt CMR (scrisoarea de trăsură) și DDT (documentul de transport), mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...