Vineri: Protest în fața DGASPC Botoșani, organizat de Sindicatul Impact!

Vineri: Protest în fața DGASPC Botoșani, organizat de Sindicatul Impact!

Sindicatul IMPACT Botoșani organizează un miting de protest în fața DGASPC Botoșani vineri, 22 februarie 2019, între orele 11.00-13.00, motivul principal fiind neacordarea sporurilor de condiții de muncă conform Regulamentului de sporuri aprobat prin HG nr. 153/2018. La finele lunii decembrie 2018, DGASPC Botoșani a primit buletinele de expertizare a locurilor de muncă conform Regulamentului de sporuri pentru asistență socială aprobat prin HG nr. 153/2018 și modificat prin HG nr. 589/2018.  

În urma întâlnirii Comisiei Paritare din data de 28.12.2018, s-a stabilit acordarea sporurilor în centre conform buletinelor de expertizare, începând cu data de 31.12.2018 (motivat de faptul că nu existau fonduri bugetare pentru mai multe zile pentru luna decembrie 2018) și în continuare în anul 2019. De asemenea, Sindicatul IMPACT Botoșani a considerat necesar să mai solicite și printr-o adresă aplicarea sporurilor, așa cum au fost consemnate în Comisia Paritară.

"Chiar dacă nu am primit răspuns la această adresă, am considerat că emiterea actelor adiționale către salariați cu noile sporuri înseamnă și plata lor efectivă, întrucât nu exista impedimente pentru acordarea acestora. În baza buletinelor de expertizare a locurilor de muncă emise, salariații care își desfășoară activitatea în centrele din subordinea DGASPC Botoșani de sporuri în procente diferite, între 15% și 50% in funcție de specificul centrului și beneficiarii de servicii sociale, fiind vorba despre copii și persoane cu disabilități", a precizat Camelia Socianu, președinte Impact Botoșani.

Cum în luna ianuarie 2019 salariații au primit acte adiționale cu noile sporuri iar în plată au primit sume mai mici, gradul de nemulțumire și dezamăgire a crescut. Pentru că, hotărârea neplății sporurilor conform Regulamentului de sporuri  a fost luată UNILATERAL de către angajator fără  consultarea Sindicatului IMPACT Botoșani, considerăm că sindicatul a fost dezinformat iar membrii de sindicat au fost mințiți, mai ales că a fost anunțat public acordarea acestor sporuri. 
 
"Au confirmat participarea la miting un număr de peste 200 de membri de sindicat iar în urma solicitării depuse de Sindicatul IMPACT Botoșani la instituțiile abilitate s-a primit avizul favorabil pentru desfășurarea mitingului de protest. De asemenea, în  urma discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor abilitate, s-a stabilit ca în data de 22 februarie 2019 între orele 11-13 circulația rutieră și parcarea autoturismelor să fie restricționată pe o porțiune a străzii Maxim Gorki, în fața Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani", a precizat Camelia Socianu, președinte Impact Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
70

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
169

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
769

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...