VIDEO - Italia. Șofer român de TIR, eroul zilei. A dat o lecție fantastică de omenie

VIDEO - Italia. Șofer român de TIR, eroul zilei. A dat o lecție fantastică de omenie

Gabriel Bocra, un român în vârstă de 31 de ani, şofer de camion, a dat o lecţie fantastică de omenie şi modestie, după ce a salvat în Italia un tânăr care intenţiona să se arunce de pe un pod rutier. Italienii au fost profund recunoscători pentru ce a făcut românul.

Gabriel a oferit un interviu pentru presa italiană, precizând că nu se consideră un erou şi doar a făcut o faptă bună pentru cineva care avea nevoie de un cuvânt de incurajare şi de ajutor, informează Observator.

El l-a salvat pe băiat apoi a plecat din nou în cursă, pentru că trebuia să-şi termine livrările.

Gabriel, șoferul de camion care l-a salvat pe băiat: „Eu nu sunt un erou”

Un italian de 19 ani a vrut să sară de pe un pod, la Milano, în apropierea pasajului "Gabbarella". Gabriel Bocra Ionut, un şofer român de 31 de ani, a oprit autovehiculul sub pod, a mers la tânăr, a vorbit puţin cu el, apoi l-a îmbrățișat şi i-a spus că toate problemele se rezolvă. Apoi s-a întors la camion şi a plecat să-şi termine livrările.

„Când vezi lucruri de la distanță, poți să crezi că cei care fac anumite acțiuni sunt eroi, că este nevoie de un mare curaj. Dar, când ţi se întâmplă asemenea lucruri, te gândești doar la cum poţi să ajuţi", a declarat Gabriel Bocra Ionuţ pentru milano.corriere.it.

Prima întrebare pe care a pus-o Gabriel după ce a văzut imaginile

Toţi avem o anumită imagine despre eroi, însă unii poartă tricou alb și o pereche de bermude roşii. Gabriel se vede pentru prima dată în videoclipul respectiv, la 48 de ore de la gestul său salvator. Şi-a întins întinde brațele spre un băiat al cărui nume nu-l știe nici măcar. Gabriel îl îmbrățișează ca și cum ar fi fiul său.

Prima întrebare pe care a pus-o Gabriel după ce a văzut imaginile a fost dacă băiatul e bine şi dacă are nevoie de ceva, dacă poate să îl ajute cu ceva.

Gabriel a plecat imediat după ce l-a salvat pe băiat, n-a stat să aştepte felicitările autorităţilor sau alte discuţii. Avea de livrat marfa, trebuia să-şi termine treaba.

Un gest uriaş al unui român, care a lăsat Italia înmărmurită de uimire. Respect, Gabriel! (stiridiaspora.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
89

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
54

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
56

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...