Verificări ale actelor revoluţionarilor botoşăneni! "Am văzut cum se făceau dosarele..."

Verificări ale actelor revoluţionarilor botoşăneni! "Am văzut cum se făceau dosarele..."

O situaţie prezentată, luni, în cadrul Comitetului consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, de către directorul Casei Judeţene de Pensii Botoşani, cu privire la revoluţionarii de la nivelul judeţului, a stârnit indignarea unuia dintre membrii Comisiei.

Potrivit Cristinei Anton, directorul Casei de Pensii, în anul 2016 în Botoşani erau 47 de revoluţionari, iar în anul 2017 erau înregistraţi 48 de revoluţionari.

“La Botoşani a fost Revoluţie? Dacă îmi dă vreunul răspuns... Am văzut de la doamna Anton că în 2016 au fost 47, a mai apărut unul în 2017, 48 sunt acum”, a spus col. Gheorghe Jalbă, de la Asociaţia Veternilor de Război.

Directorul Casei de Pensii a spus că instituţia pe care o conduce nu poate contesta documentele pe care le prezintă revoluţionarii.

“Prin Instituţia Prefectului se pot face demersuri să se verifice dosarele celor 48 de revoluţionari. Eu am fost la unitatea militară prin ‘94 şi am văzut cum se făceau dosarele de revoluţionar”, a mai spus col. Gheorghe Jalbă.

Prefectul Dan Şlincu a menţionat că, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se face în prezent o astfel de verificare.

“La nivelul Ministerului Afacerilor Interne se face o evaluare a tuturor cazurilor cu revoluţionari, am trimis documentaţia solicitată, aşteptăm să vedem care este rezultatul verificărilor”, a precizat prefectul Dan Şlincu. 

Direcţia Juridică a Ministerului Afacerilor Interne a solicitat Instituţiilor Prefectului din întreaga ţară ca până la 16 februarie să identifice situaţiile descrise de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Parchete Militare, referitoare la “persoanele cărora li s-au plătit diferite sume de bani ori le-au fost acordate alte avantaje materiale (atribuirea de terenuri, de spaţii comerciale, scutiri de impozite, etc.) în legătură cu implicarea acestora, sub orice formă, în evenimentele din decembrie 1989, indicându-se în mod concret în ce au constat plăţile efectuate şi avantajele materiale acordate cu privire la fiecare persoană în parte, cine a efectuat plata, la ce date, precum şi temeiurile legale”.
 

 

Spune-ne opinia ta