Veniturile botoșănenilor care solicită ajutoare de încălzire, luate la verificat

Veniturile botoșănenilor care solicită ajutoare de încălzire, luate la verificat

Botoșănenii din întreg județul, care solicită ajutorul de încălzire pentru iarna 2017-2018, nu vor primi sprijinul până când nu vor fi făcute verificări încrucișate privitor la veniturile pe care le realizează, dar și la bunurile pe care le dețin. 

Aceste verificări vor fi făcute de Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), scopul fiind acela de a se identifica acele cazuri în care s-au făcut declarații în fals vizavi de venituri și bunurile deținute, doar pentru a obține ajutor pentru încălzire. 

"Imediat ce primăriile adună cererile de la persoane am solicitat să ne transmită un fișier cu datele de identitate ale tuturor membrilor din familie care solicită ajutor de încăzire și vom stabili înainte de punerea în plată, înainte de stabilirea drepturilor de către primar, dacă au declarat corect veniturile realizate și ceea ce dețin prin încrucișare de baze de date cu ce avem noi. Într-un fel și protejăm persoanele că e mult mai greu să primească ajutoarele și să dea banii ulterior înapoi", a delcarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

La nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 11.000 de beneficiari de ajutoare de încălzire. 

 

 

Spune-ne opinia ta