Unul din 12: un român se pregăteşte pentru o nouă viaţă în Marea Britanie

La mai bine de o lună de la lansarea ofertei de a ajuta români care ajung pentru prima oară în Marea Britanie, botoşăneanul Cezar Covataru primeşte zilnic mesaje de la cei care vor să dea un restart vieţii lor.

Unul din 12: un român se pregăteşte pentru o nouă viaţă în Marea Britanie

În urmă cu o lună, Ştiri.Botoşani.Ro prezenta iniţiativa fără precedent a lui Cezar Covataru, botoşăneanul care, ajuns în Londra, se oferea să ajute şi alţi români să-şi găsească o locuinţă, un loc de muncă, să obţină documentele necesare intrării pe piaţa muncii din Regat.

"În fiecare lună îmi voi oferi ajutorul câte unei persoane. Sper ca în viitor să reuşesc să fac acest lucru săptămânal. Fiind şofer de taxi în Londra, am destulă flexibilitate şi independenţă de mişcare. Pe scurt, ajutorul va consta în transport de la aeroport (sau autocar) în Londra, sprijin pentru găsirea de variante de cazare, programare pentru obţinerea NINo (National Insurance Number, cam ca un CNP românesc), necesar pentru angajare, cont bancar şi servicii medicale, sprijin pentru găsirea de lucru, sprijin pentru învăţare sau perfecţionarea limbii engleze, îndrumări pentru necesităţile de cumpărături, transport, telefon sau internet. Toate acestea, în mod absolut gratuit. Altă lună, alta persoană", explică Cezar Covataru, sperând că peste un an se va putea mândri cu un "palmares" de 12 persoane care să-şi fi găsit o viaţă mai bună la Londra.

Prima lună din cele 12 s-a împlinit, ce s-a întâmplat până acum? în condiţiile în care au curs mesajele atât pe reţeaua de socializare pe care Cezar Covataru şi-a prezentat iniţiativa cât şi pe adresa de mail.

"Prima persoană încă adună bani de drum, o aştept. Pentru a doua persoană, încă oscilez între câteva variante. E greu de ales...", spune Cezar Covataru.

Problema este că din zecile de mesaje, multe cer mai mult decât botoşăneanul poate oferi. "Majoritatea celor care îmi scriu nu a înţeles că de fapt nu pot să ofer decât un ajutor modest. În schimb, răspund cu sfaturi utile cât de mult pot", explică Cezar Covataru.

Despre ajutorul pe care îl poate oferi botoşăneanul, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Botoşăneanul din inima Londrei: Va ajuta 12 români care ajung în capitala Marii Britanii 

Iniţiativa fără precedent a unui botoşănean plecat în Anglia, pornită din experienţa proprie. “Un drum sau două în plus nu e mare lucru, nu sărăcesc”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1845

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...