Unii aşteaptă lumina în case de ani de zile, alţii o fură. Botoşăneancă trimisă în judecată pentru furt de curent

În timp ce în zeci de case din judeţ oamenii nu beneficiază de energie electrică din motive ce ţin de birocraţie, alţii au la dispoziţie tot confortul necesar dar preferă să fure, pentru a plăti mai puţin. Un caz din acesta va ajunge însă în dezbaterea judecătorilor.

Unii aşteaptă lumina în case de ani de zile, alţii o fură. Botoşăneancă trimisă în judecată pentru furt de curent

   Foto: vysblog.ro

În urmă cu ceva timp, Ştiri.Botoşani.Ro vă prezenta o situaţie din comuna Văculeşti, acolo unde câteva zeci de case construite în timp nu puteau fi racordate la sistemul de energie electrică. Asta se întâmpla în decembrie 2015.

Suntem în martie 2017 iar situaţia nu s-a schimbat prea mult. Toate acele familii din Sauceniţa încă aşteaptă finalizarea lucrărilor.

"A mai trecut o iarnă şi noi tot aşa am stat. Am fost printre primii care au dus actele iar până la sărbătorile de iarnă s-a lucrat, s-au pus stâlpii, s-au tras cabluri, dar casele tot nealimentate sunt, încă mai sunt lucrări de făcut. Poate în următoarele luni vom avea şi noi curent, să ne punem şi noi un televizor, să mai aflăm ce se întâmplă în lume", povesteşte unul dintre localnicii din Sauceniţa.

Tocmai privind lucrurile prin prisma acelor oameni, gestul unei familii din municipiul Botoşani pare sfidător nu doar la adresa normelor de bun simţ sau a legalităţii.

Concret, zilele trecute, o botoşăneancă a fost trimisă în judecată pentru furt şi folosirea de instalaţii clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Cum s-a întâmplat? Cu ocazia unei verificări inopinate, doi angajaţi de la E.On Distribuţie România au ajuns într-un bloc de garsoniere din Parcul Tineretului.

În urma verificărilor, specialiştii au constatat că din firida de branşament de pe casa scării, prin intermediul unui întrerupător, era conectată o instalaţie clandestină ce alimenta o garsonieră în care locuieşte Silvia A., energia electrică ce era consumată în garsonieră nefiind înregistrată. În garsonieră, electricienii au depistat şi consumatorii: două televizoare tip LCD, trei becuri şi un reşou improvizat. Contractul de furnizarea a energiei electrice a fost reziliat, iar E.On a calculat prejudiciul la 3.228 de lei, la care se adaugă taxe de 243 de lei.

Chiriaşa a admis că fura curent, povestind că branşarea ilegală i-a fost făcută de un tânăr pe care nu îl cunoaşte şi că a apelat la această metodă pentru că nu are loc de muncă şi nici venituri precum şi faptul că ai săi copii trăiau în garsonieră în frig şi fără lumină.

Poliţiştii au declanşat o anchetă însă pe parcursul urmăririi penale, care a durat mai bine de un an, femeia nu a făcut niciun demers pentru stingerea litigiului. În aceste condiţii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au decis trimiterea femeii în judecată, urmând ca E.On să-şi recupereze prejudiciul prin instanţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
6

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
27

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
150

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...