Un preot botoşănean a construit o locuinţă pentru o familie rămasă pe drumuri după un incendiu devastator

Un preot botoşănean a construit o locuinţă pentru o familie rămasă pe drumuri după un incendiu devastator

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 septembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost prezent în localitatea Călăraşi - judeţul Botoşani, unde a oficiat slujba de sfinţire a noii case a familiei Apăvăloaie, refăcută după un incendiu, la iniţiativa şi cu sprijinul preotului Ioan Pădurariu, parohul Bisericii „Sfânta Treime” din localitate. În demersul său, părintele a fost ajutat de mai mulţi binefăcători, atât enoriaşi, cât şi persoane ce au aflat de caz.

Casa în care locuia familia Apăvăloaie din localitatea Călăraşi - judeţul Botoşani a fost distrusă complet într-un incendiu produs în luna mai a acestui an. Momentul a fost cu atât mai drmatic, cu cât cei doi soţi aşteptau cel de-al treilea copil, ceilalţi doi având vârsta de 13, respectiv 5 ani.

Prin implicarea preotului Ioan Pădurariu, locuinţa a fost refăcută complet, în numai câteva luni. Pentru a duce la bun sfârşit lucrarea de construcţie a unei noi locuinţe, preotul a făcut tot ce i-a stat în putinţă, de la strângere de fonduri, până la muncă efectivă de şantier împreună cu soţia şi copiii. Ca o încununare a sprijinului depus de preot şi binefăcători, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat slujba de sfinţire a noii case, alături de un sobor de preoţi şi diaconi din care nu a lipsit părintele Ioan Pădurariu şi părintele Toma Gradinaciuc, protoiereul Protopopiatului 1 Iaşi.

„Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Vă mulţumesc tuturor celor ce aţi făcut alături de mine posibilă această «minune», prin care cei trei copii ai familiei Apăvăloaie au o casă nouă. Vă mulţumesc tuturor celor ce aţi avut încredere în mine - membrii Consiliului parohial, enoriaşii mei şi toţi oamenii cu inimă mare, mulţi dintre voi neavând nici o tangenţă cu familia sau cu satul nostru”, le-a transmis părintele Ioan Pădurariu celor care i-au sărit în ajutor, scrie Ziarul Lumina.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...