Un botoșănean condamnat pentru patru crime a încercat să evadeze, scobind o gaură într-un perete al celulei

Un botoșănean condamnat pentru patru crime a încercat să evadeze, scobind o gaură într-un perete al celulei

Un botoșănean condamnat pentru patru crime a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla, dar a fost prins. O echipă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se află la penitenciarul clujean pentru a cerceta cazul.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la Penitenciarul Gherla a fost înregistrată joi o tentativă de evadare. Deținutul Niki Mădălin Lupu își pregătea evadarea printr-o gaură scobită în perete.

„Prin activităţi operativ-informative specifice, angajaţii Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei", se arată într-un comunicat al Administrației Penitenciarelor.

A fost sesizată Poliţia Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat şi judecătorul de supraveghere a privării de libe

Pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul, o echipă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a mers la Penitenciarul Gherla.

Cine este deţinutul care a încercat să evadeze de la Gherla 

Niki Mădălin Lupu este condamnat la închisoare pe viaţă pentru patru crime.

A încercat să evadeze şi a săpat un tunel în zidul camerei de deţinere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălţime de 27 cm şi adâncime de 33 cm. Din primele informaţii, deţinutul ar fi săpat în zidul camerei, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere. Această ghenă de gunoi, aferentă secţiei de deţinere comunică printr-un burlan care are grosimea necesară trecerii unui om, cu ghena din afara sectorului de deţinere, unde se află şi curţile de plimbare ale deţinuţilor. Deţinutul mai avea un rând de cărămidă de scos şi ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară", au spus sursele citate.

Intenţia lui Lupu era să sară gardul în curtea bisericii Penitenciarului Gherla şi de acolo în fabrica de mobilă a penitenciarului care este dezafectată, spun aceleaşi surse.

„Această tentativă de evadare a fost zădărnicită în urma informaţiilor primite de gardieni de la doi deţinuţi, colegi de celulă cu Lupu. Acesta urma să fie transferat, joi, într-un penitenciar din Galaţi pentru o expertiză, iar colegii săi de celulă au alertat gardienii care au descoperit gaura din peretele celulei, pe care deţinutul o masca cu frigiderul din cameră. Autospeciala care îl transporta pe Niki Mădălin a fost întoarsă din drum, în momentul aflării incidentului, iar asupra sa s-a găsit un cuţit cu lama de 10 cm, ascuns în şapcă, şi pe care ar fi intenţionat să îl utilizeze pentru a scăpa de paznicii care îl însoţeau. O anchetă a ANP a fost declanşată la Penitenciarul Gherla în urma acestui grav incident de securitate, comisia de control urmând să stabilească împrejurările producerii incidentului", au mai spus sursele judiciare.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
102

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
59

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...