Tragedia unui pompier. Și-a pierdut bebelușul în incendiile din Grecia, iar soția este în stare critică

Pompierul a fost mobilizat la slujbă, fiind nevoit să-și lase în urmă soția și fiul. Cei doi s-au refugiat în mare, unde au fost descoperiți de echipajele de salvare.

Tragedia unui pompier. Și-a pierdut bebelușul în incendiile din Grecia, iar soția este în stare critică

Copilul și mama s-au refugiat în marea din apropierea satului Mati, unde au fost găsiți de echipele de salvare. Femeia a fost salvată, însă pentru bebeluș nu s-a mai putut face nimic. Potrivit autorităților, bebelușul este prima victimă a incendiilor care au mai făcut 87 de victime, scrie Talking Greece, relatează stirileprotv.ro.

Pompierul a fost mobilizat la slujbă, în Atena, fiind nevoit să-și lase în urmă soția și fiul. Cei doi s-au refugiat în mare, unde au fost descoperiți de echipajele de salvare. Femeia a fost transportată la spital, în stare critică, însă bebelușul era deja decedat în momentul în care salvatorii i-au descoperit.

“Nepotul meu avea doar 6 luni. Nici măcar nu am apucat să-l botezăm”, a povestit bunica victimei la o televiziune locală. “A murit în brațele mamei sale. Au fost găsiți în mare după cinci ore”. Femeia, în vârstă de 67 de ani, a mai povestit că și-a pierdut alți patru membri ai familiei în incendiile devastatoare din Grecia.

Bilanţul incendiilor care au devastat regiunea de coastă din apropiere de Atena la începutul acestei săptămâni a crescut la 88 de morţi, printre care şi copii.

Autorităţile fac în continuare eforturi pentru identificarea victimelor şi căutarea persoanelor date în continuare dispărute, Agerpres.

Cea de-a 88-a victimă, o femeie în jur de 40 de ani, a murit la spitalul unde era tratată pentru arsuri şi unde mai sunt internate şi alte victime ale incendiului, în stare gravă.

Un detectiv angajat de familia a două fetiţe gemene date dispărute, Sophia şi Vassiliki, în vârstă de 9 ani, a anunţat că trupurile celor două au fost identificate. Fetiţele se aflau în drum spre plajă alături de bunicii lor, când au fost prinse de flăcările abătute asupra localităţii turistice Mati. Ele au fost găsite în braţele celor doi bunici, pe un teren pe care au mai fost descoperite 26 de cadavre calcinate, la marginea falezei.

O altă mamă şi-a pierdut fiul de 11 ani, fiica de 13 ani şi soţul în vârstă de 54 de ani. Vineri seară femeia a identificat cadavrele.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a asumat vineri “responsabilitatea politică” pentru distrugerile provocate de acest incendiu, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
22

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
104

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
13

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...