Tineri încătușați, după ce au încercat să tâlhărească un octogenar. Amenințau victima prin ușă

Tineri încătușați, după ce au încercat să tâlhărească un octogenar. Amenințau victima prin ușă

Doi tineri, în vârstă de 18, respectiv de 16 ani, din comuna Frumușica, au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au încercat să tâlhărească un consătean de 86 de ani. Cei doi au intrat în miez de noapte în curtea casei bătrânului și au început să îl amenințe pentru a deschide ușa, însă bărbatul a avut o conduită inspirată.

Totul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți. Cei doi tineri intenționau să îl deposedeze pe bătrân de o sumă de bani, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2020, având fețele acoperite, au pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, un bărbat de 86 ani și prin întrebuințarea de amenințări au încercat să îl deposedeze de o sumă de bani. Victima, a avut prezența de spirit de a asigura ușa de acces în locuință, în momentul în care a observat persoane necunoscute în curtea gospodăriei și nu a cedat amenințărilor autorilor de a deschide, aceștia din urmă părăsind curtea”, relatează Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Bătrânul a raportat pățania prin apel la 112, iar autorii au fost identificați și reținuți, miercuri, de Poliția Orașului Flămânzi.

„Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, adaugă Nenișcu.

Tinerii sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

 

Spune-ne opinia ta