Tatal cu indemnizatie mare o contrazice pe Olguta Vasilescu: Nu a inteles functionarea sistemului - Ce i-a raspuns ministrul

Replica ministrului Muncii nu s-a lasat asteptata si i-a raspuns, intr-o postare pe Facebook ca i se pare "cam mare tupeul".

Tatal cu indemnizatie mare o contrazice pe Olguta Vasilescu: Nu a inteles functionarea sistemului - Ce i-a raspuns ministrul

Omul de afaceri din Sibiu care a solicitat o indemnizatie de 35.000 de euro a precizat, pentru MEDIAFAX, ca ministrul Muncii nu a inteles functionarea sistemului fiscal in baza caruia i s-a calculat indemnizatia si ca declaratia acesteia potrivit careia ar trebui sa contribuie 200 de ani e eronata.

Replica ministrului Muncii nu s-a lasat asteptata si i-a raspuns, intr-o postare pe Facebook ca i se pare "cam mare tupeul".

"Regret ca d-na ministru Olguta Vasilescu nu a inteles functionarea sistemului fiscal in baza caruia mi s-a calculat indemnizatia. Impozitul PLATIT de mine pentru anul 2015 a fost de 21,5% din venitul net (2.670.523 lei) si anume: 574.162,445 lei. Indemnizatia pe care ar trebui sa o primesc timp de 18 luni (pana la implinirea de 2 ani a fiului meu) = 18 luni x 159.084 lei= 2.863.512 lei). Astfel, statul si-ar recupera banii platiti mie prin indemnizatia pe care ar trebui sa o primesc intr-o perioada de 4,98 ani, adica 5 ani si nu 200 de ani, cum afirma eronat doamna ministru.

Profiturile mele nete din activitati independente declarate au fost urmatoarele: Anul 2013: 49.456 lei. Anul 2014: 919.724 lei. Anul 2015: 2.670.523 lei. In anul 2013 si 2014 veniturile au provenit din activitatea curenta, iar in anul 2015 veniturile au provenit din transferul unei afaceri catre un investitor strategic (SIF MOLDOVA)", a transmis, pentru MEDIAFAX, Liciniu Lupu, afaceristul sibian.

Omul de afaceri spune ca acuzatiile potrivit carora si-ar fi "premeditat" indemnizatia sunt false.

"Suma de 2,54 milioane EURO a fost incasata de mine PRIN BANCA in luna 05.2015 si a provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am infiintat de la 0 incepand cu anul 2007. Negocierile pentru aceasta tranzactie au inceput in anul 2013. Eliminarea plafonului maxim al indemnizatiilor de crestere a copilului a fost adoptata in luna 05.2016, adica dupa un an de la realizarea veniturilor si incasarea sumelor de catre mine. Astfel afirmatiile potrivit carora am premeditat/"masluit"/actionat cu rea intentie/etc. pentru a-mi mari artificial veniturile in scopul de a beneficia de o indemnizatie necuvenita sunt total nejustificate, rau intentionate, chiar diabolice.

Aceste dezinformari din presa au probabil scopul de a fi folosite in disputa pro si contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizatiei de crestere a copilului. Ministerul Muncii nu a gasit un alt mod de a eluda obligatia legala de achitare a indemnizatiei prevazute de legea in vigoare decat prin interventia si utilizarea abuziva a functionarilor ANAF.

Referitor la rezultatele Inspectiei Fiscale pot sa va spun deocamdata ca acestea sunt neadevarate. Daca facem un rezumat al raportului de inspectie fiscala, dupa "logica" inspectorilor, daca investesti intr-o afacere 800.000 euro si ulterior o vinzi cu 1.500.000 euro esti pe pierdere si nu trebuie sa platesti impozit pentru aceasta tranzactie. Oare numai mie mi se pare ceva mai mult decat uluitor si imposibil??? ", transmite Liciniu Lupu.

Afaceristul precizeaza ca a contestat raportul de inspectie fiscala in 25 ianuarie 2017, termenul in care ar fi trebuit sa primeasca raspuns fiind de 45 de zile, adica pana cel tarziu 11 martie 2017. Cu toate acestea, pana in data de 13 mai 2017 nu primise nimic. "Probabil ca cei care trebuie sa solutioneze contestatia sunt in dificultate", a conchis Lupu.

Liciniu Lupu a mai precizat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca indemnizatia ii este in continuare suspendata.

Ce a sustinut Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a distribuit sambata pe pagina sa de Facebook o postare a unei persoane care se arata indignata de faptul ca un parinte ia o indemnizatie de crestere a copilului de 35.000 de euro si a transmis ca acesta nu e singurul caz de acest gen.

"Nu e singurul care primeste 35 000 euro indemnizatie de crestere copil! Stiti cati ani trebuie sa contribuie un astfel de tatic care primeste timp de doi ani, lunar, o suma de 100.000 lei? 200 de ani!!! Si unii spun ca merita astfel de indemnizatii pentru ca << au cotizat destul la stat >>. N-am auzit pe nimeni care sa fi muncit 2400 de luni, adica 200 de ani, cat sa acopere cuantumul unei astfel de indemnizatii!", a scris ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Ce i-a raspuns ministrul Muncii, dupa declaratiile de duminica

 

Duminica, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, i-a raspuns omului de afeceri din Sibiu, intr-o postare pe Facebook: "Mi se pare cam mare tupeul sa le pretinzi altora sa accepte calculele tale care ar << justifica prin contributivitate >> o indemnizatie lunara de crestere a copilului de 35 000 euro!

Ca sa fie clar, pentru concedii si indemnizatii se retine din salariu doar 0,85 la suta. Alte contributii pentru pensii, asigurari medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Repet: pentru concedii si indemnizatii se retine doar 0,85 la suta. (...)

Dar nu e vina lui ca astfel de excese se petrec in Romania sau ca legislatia noastra permite asta. Va fi doar vina noastra, a celor care nu corectam, dupa ce am vazut unde poate duce eliminarea plafonului la indemnizatia de crestere a copilului! 2.000 de euro lunar e mai mult decat necesar pentru a creste un copil si e mai mult ca in Germania".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Gabriela Firea, despre evenimentul de pe Arena Naţională dedicat Simonei Halep: "Am greşit. Știţi cum e... mintea românului cea de pe urmă!"

astăzi, 14:40
517

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, într-un interviu acordat RFI, că a greşit alegând să-i înmâneze Simonei Halep cheia oraşului şi diploma de...

"33% din angajaţii statului stau degeaba, dar cei care muncesc îi susțin"

astăzi, 11:43
708

33% din angajaţii statului stau degeaba şi alţi 33% trebuie supravegheaţi ca să îşi facă treaba. Iar ceilalţi, care muncesc, manifestă o solidaritate ciudată cu ei, de tip colectivism ...

Rămași fără loc de muncă la oraș, botoșănenii iau drumul satelor!

astăzi, 07:46
622

Deși migrația oraș-sat a devenit dominantă ca pondere în migrația totală începând din 1997, tabloul teritorial al  structurii migrației interne este unul puternic diferen...