Târgul caritabil de Crăciun "Dăruim și Ajungem Mari", la Teatrul Vasilache

Târgul caritabil de Crăciun "Dăruim și Ajungem Mari", la Teatrul Vasilache

Voluntarii Ajungem MARI Botoșani organizează târgul caritabil de Crăciun "Dăruim și Ajungem Mari", eveniment al cărui scop principal este strângerea de fonduri, dedicate educației copiilor instituționalizați din Botoșani. 

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 17:00, toată lumea este așteptată împreună cu cei dragi la Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" din Botoșani. Sunt pregătite, pentru ei, un stand cu decorațiuni lucrate de copii, sub îndrumarea voluntarilor, și un stand cu dulciuri făcute acasă. Fiecare cadou pe care invitații și-l fac sau îl oferă cuiva drag se transformă într-o donație pentru copiii din centrele de plasament. 

Pe lângă târgul de produse hand-made, evenimentul include un spectacol special de teatru, oferit de trupa Drama Club de la „Laurian", precum și momente muzicale specifice Crăciunului, în Sala de Spectacole a Teatrului. În plus, corul mixt al Bisericii "Sfânta Cuvioasă Paraschiva" din Botoșani va completa momentele, prin colinde.

Cum în preajma sărbătorilor de iarnă copiii primesc foarte multe cadouri materiale, organizatorii târgului intenționează să le ofere cadouri spirituale, mult mai importante: amintiri, experienţe alături de voluntari, posibilitatea de a oferi și ei, la rândul lor. Cea mai mare parte din fondurile strânse se vor transforma în ieşiri, ateliere educaţionale şi creative, excursii, cursuri vocaţionale, vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. O altă parte din bani va fi donată de copii către o cauză aleasă de ei.

 

Spune-ne opinia ta