Sute de persoane din unităţi de asistenţă socială, imunizate cu ajutorul caravanei mobile

Sute de persoane din unităţi de asistenţă socială, imunizate cu ajutorul caravanei mobile

Peste 280 de persoane găzduite în unitățile de asistență socială din județul Botoșani au fost vaccinate anti-COVID, în prima zi a celei de a doua etape a campaniei, a declarat managerul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, beneficiarii centrelor de rezidență au fost imunizați prin intermediul caravanei mobile a DSP. Cele mai multe dintre acestea sunt internate în căminele de bătrâni ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi în unităţile de asistenţă medico-socială existente în judeţ.

„În aceste instituţii au fost foarte mulţi beneficiari care au contact virusul. Unii dintre ei şi-au dat acordul pentru a fi vaccinaţi, iar alţii nu. Mai există persoane în cazul cărora acordul trebuie să fie dat de aparţinători. Oricum, avem mai mult de jumătate din totalul beneficiarilor care şi-au dat acordul să fie vaccinaţi", a declarat Adăscăliţei.

Până în prezent, dintre cei circa 1200 de beneficiari ai centrelor de bătrâni din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, au transmis solicitări de vaccinare 737 de persoane.

 

Spune-ne opinia ta