Ștefan Mandachi pleacă în Africa să construiască două fântâni. Și pentru România are planuri mari: biblioteci și băi mobile pentru sărmanii noștri

Ștefan Mandachi pleacă în Africa să construiască două fântâni. Și pentru România are planuri mari: biblioteci și băi mobile pentru sărmanii noștri

Ștefan Mandachi, cunoscutul antreprenor sucevean, și-a anunțat public plecarea în Africa, în luna ianuarie, cu un scop bine conturat: să construiască două fântâni cu apă potabilă în Rwanda.

Milionarul nu este la prima acțiune de acest fel. Anul trecut, Ștefan Mandachi a reușit să construiască, din surse proprii, o fântână în Uganda. Actul său umanitar a fost o binecuvântare pentru locuitorii sărmani din Uganda, mai ales că în Africa fântânele se construiesc mult mai greu decât în România.

„În perioada 18-24 ianuarie, voi pleca voluntar în Africa, în țările Uganda și Rwanda. Merg împreună cu doi prieteni în această deplasare sau mai degrabă în această ”călătorie umanitară”.

Am construit o fântână cu apă potabilă în Uganda și mergem la fața locului. Vom mai construi două fântâni cu apă potabilă în Rwanda”, spune Ștefan Mandachi.

În călătoria sa, antreprenorul sucevean nu merge singur. El va fi însoțit de alți doi români sufletiști, Ștefan Dăniloaia și Andrei Marcu, care s-au oferit voluntar să contribuie la construirea celor două surse de apă.

„După ce am făcut postarea cu fântâna din Uganda, (link aici —> https://www.youtube.com/watch?v=LU57x833Frk&t=2s ), doi români sufletiști și generoși au decis să finanțeze alte două fântâni cu apă potabilă. Cei doi ctitori se numesc Ștefan Dăniloaia și Andrei Marcu. Fiecare fântână costă 7500 dolari și va purta pentru totdeauna numele ctitorilor și al copiilor lor.

Mergem în Africa pentru fântâni și pentru alte acțiuni, vom vedea acolo. Sate întregi de oameni amărâți își vor potoli setea din aceste fântâni. În Africa fântâna se face mult mai greu decât în România, necesitând foraje speciale”.

Mandachi a mai anunțat că, în timp ce lucra la proiectul privind Africa, i-a venit o idee care ar putea să-i ajute și pe sărmanii României, aflați în zonele rurale izolate din țară.

Dacă va găsi doi donatori, afaceristul sucevean va folosi suma de 40.000 de euro pentru a construi o rulotă ticsită cu cărți, care să circule prin toate zonele sărace din Moldova. Conform planului, ea va fi însoțită de un container mobil, dotat cu dușuri, boiler cu apă fierbinte și configurat cu toate dotările igienice pentru copiii și bătrânii din zonele izolate.

Dacă proiectul va avea succes, Ștefan Mandachi vrea să cumpere mai multe biblioteci și băi mobile pe care să le trimită în toată țara.

„Am un plan mai vechi, să fac o bibliotecă mobilă, o rulotă ticsită cu cărți, care să circule prin toate zonele sărace din Moldova. (Dacă proiectul ne iese, îl multiplicăm în toată țara).

Pe lângă biblioteca mobilă, îmi doresc de mai multă vreme să construiesc un container mobil, dotat cu dușuri, boiler cu apă fierbinte și configurat cu toate dotările igienice pentru copiii și bătrânii din zonele izolate și sărace din țara noastră.  Îmi doresc, cu toată ființa, să construim o BIBLIOTECĂ MOBILĂ și O BAIE MOBILĂ pentru satele izolate din România. DAR NE TREBUIE BANI!

Iată propunerea mea de nerefuzat: dacă vrea cineva să vină cu noi în Africa, mai avem două locuri libere. Dar... există un daaar.... costă parale...

VII CU NOI ÎN AFRICA DOAR DACĂ DONEZI 20.000 EURO ÎN SCOP CARITABIL”. Prin urmare, dacă am găsi alți OAMENI cu inimă bună (și cu buzunarul plin), strângem suma de 40.000 euro și ne apucăm de ”biblioteca mișcătoare” și de ”baia purificatoare” .

 

 

Spune-ne opinia ta