Sprijin financiar de 250 de lei/lună pentru elevii botoșăneni care fac școală online

Sprijin financiar de 250 de lei/lună pentru elevii botoșăneni care fac școală online

Nota: UPDATE 4 decembrie, ora 14:30: Inițiatorii proiectul "Bursa pentru sprijinirea elevilor în activitatea orelor online" au anunțat că programul județean a fost sistat  pentru o perioada scurtă de timp, până la primirea tuturor avizelor necesare derulării proiectului.

Știrea inițială:

Elevii botoșăneni vor primi un sprijin financiar în valoare de 250 lei pe lună, printr-un proiect privat pentru sprijinirea elevilor care fac școală online, în valoare de 15 milioane de euro, acordat în județul Botoșani. Luna decembrie este ultima lună în care se pot depune dosarele.

Sponsorizarea a fost făcută de către un fond de investiții din străinătate iar preluarea dosarelor se face de către filialele aflate pe teritoriul României.

Beneficiarii programului județean "Bursă pentru sprijinirea elevilor în activitatea orelor online" sunt elevii prezenți și activi la orele online organizate de către instituția de învățământ la care sunt înscriși.

Vârstă minimă pentru a beneficia de programul județean "Bursă pentru sprijinirea elevilor în activitatea orelor online" este de 3 ani iar vârstă maximă este de 18 ani inclusiv. Se vor  monitoriza absenţele elevilor care au devenit beneficiari şi, dacă se depăşeşte limita de 30 de absenţe nemotivate, se sistează plăţile, iar elevul respectiv pierde această calitate

Momentan, depunerea dosarelor se face în orașul Săveni, județul Botoșani, urmând că din 2021 să fie deschisă și filiala în centrul orașului Botoșani.

Documentele necesare pentru depunerea dosarului sunt:

- Copie după  actul de  identitate pentru  fiecare  membru  al  familiei (certificat  de  naştere sau carte  de identitate, cu menţiunea „Conform cu originalul” pe fiecare pagină, sub care semnează reprezentatul legal);

- Declaraţie COMPONENŢA familiei şi OCUPAŢIA fiecărui membru (doar daca se cere de către operatorul de la ghișeu);

- CERERE TIP A (eliberată de către operatorul de la ghișeu), se completeză de față cu operatorul de la ghișeu și se înregistrează imediat după completare cu semnătura părintelui cât și a directorului filialei;

- DOSAR TIP ȘINĂ  unde se anexează toate documentele specificate în aliniatul "ACTE NECESARE" împreună cu acest document semnat de către părinte;

Pentru depunerea dosarelor, părinții trebuie să se prezinte la: REYGROUP Filiala Săveni, str. Strada 1 Decembrie 1918 nr. 25, Săveni 715300.

Nota:

UPDATE 4 decembrie, ora 14:30: Inițiatorii proiectul "Bursa pentru sprijinirea elevilor în activitatea orelor online" au anunțat că programul județean a fost sistat  pentru o perioada scurtă de timp, până la primirea tuturor avizelor necesare derulării proiectului.

Toate procedurile au fost sistate în urma unui anunț al fondului de investiții privind lipsa unei autorizații de derulare a proiectului a Ministerul Educației Naționale

"Proiectul privind sprijinul financiar era 90% finalizat însă, din păcate, în urma unei notificări am fost opriți să mai continuam preluarea de dosare. Pe aceasta cale, dorim să le mulțumim colegilor REYGROUP din Săveni ca ne-au permis să preluam dosare prin intermediul lor. Am sistat preluarea de dosare din localitatea Săveni urmând ca sa deschidem o clădire centrala în județul Botoșani", a declarat Ionuț Timofte, reprezentant relații cu presa.

 

Spune-ne opinia ta