Șoferul care a provocat un accident în Tudora, avea permisul suspendat pentru viteză

Șoferul care a provocat un accident în Tudora, avea permisul suspendat pentru viteză

Tânărul de 21 ani care a provocat, miercuri după-amiază, un accident rutier pe raza localității Tudora, a fost surprins marți cu aparatul radar, în aceeași localitate, conducând o autoutilitară cu viteză peste limita legala, respectiv 121 km/h, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

„Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, cu drept de circulație 15 zile”, arată reprezentanții IPJ.

Tânărul, din comuna suceveană Dolhasca, circula pe direcția Tudora – Joldești, iar la un moment dat a pătruns pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autototurism care se deplasa din sensul opus, care ar fi circulat regulamentar, condus de un bărbat de 51 ani din Botoșania.

Impactul a fost frontal, devastator, mașina tânărului răsturnându-se. Șoferul de 21 de ani a rămas încarcerat, inconștient. A fost rănit și conducătorul de 51 de ani. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de terapie intensivă mobilă ale SMURD, ale pompierilor și ale Poliției.

Bărbatul de 51 de ani nu se afla sub influența alcoolului. Șoferului de 21 i-au fost recoltate probe biologie la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cel din urmă a fost internat pe Reanimare, apoi trimis la Iași în stare critică.

În cauză, s-au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Spune-ne opinia ta