Șoferi „parfumați” cu alcool, anchetați de Poliție

Șoferi „parfumați” cu alcool, anchetați de Poliție

Doi bărbați din județul Botoșani sunt cercetați, după ce au fost opriți în trafic, luni, iar organele de control au constatat că ambii emanau halenă alcoolică, aflându-se la volan. Unul dintre aceștia a refuzat prelevarea probelor biologice, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Unul dintre șoferi, de 53 de ani, din comuna Mitoc, a fost tras pe dreapta pe drumul național 24C, el conducând o autoutilitară.

Întrucât bărbatul emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

În cel de al doilea caz, bărbatul de 32 de ani, din localitatea Românești, a fost oprit de un echipaj al Sectorului de Frontieră, care a sesizat Poliția Orașului Ștefănești.

„La solicitarea polițiștilor rutieri, conducătorul auto a refuzat testarea alcoolscopică și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a adăugat Nenișcu.

Anchetele sunt în derulare, urmând ca, în funcție de rezultate, să se dispună măsuri.

 

Spune-ne opinia ta