Sindicatele din poliție și penitenciare se pregătesc de proteste!

Sindicatele din poliție și penitenciare se pregătesc de proteste!

Sindicatele din Politie si din penitenciare vor organiza pichetari ale ministerelor de Interne si de Justitie in zilele de 7 si 8 februarie, cand va avea loc, la Bucuresti, reuniunea informala a Consiliului JAI (Justitie si Afaceri Interne), la nivel de ministri.

Manifestarile au loc pentru promovarea drepturilor si intereselor sociale, economice si profesionale ale membrilor celor doua sindicate, potrivit unui comunicat de presa al Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania si Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Revendicarile sindicalistilor vizeaza, in esenta, masurile adoptate de Guvern cu privire la:

- salarizarea personalului din familia ocupationala aparare, ordine publica si securitate nationala;
- inghetarea unor sporuri salariale la nivelul, si asa mic, al lunii decembrie 2018;
- neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevazute de lege la trecerea in rezerva;

- modificarile aduse regimului pensiilor militare de stat dupa aparitia Legii nr. 223/2015 (toate acestea fiind prevazute sau reconfirmate prin OUG nr. 114/28 decembrie 2018).

Cele doua federatii subliniaza ca stiu semnificatia si importanta activitatilor pe componenta de Justitie si Afaceri Interne a Consiliului UE (reuniuni la nivel ministerial, la nivel de inalti functionari si de experti), care vizeaza probleme complexe din domeniile specifice de competenta.

"In calitate de federatii reprezentative, dorim sa atragem atentia asupra unor probleme care afecteaza drepturile si interesele membrilor nostri de sindicat", se arata in comunicatul de presa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
395

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
129

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
350

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...