Și soldații sau gradații profesioniști vor beneficia de ajutor de stat pentru ratele la casă

În prezent, soldații și gradații profesioniști beneficiază de plata unei compensații lunare pentru chirie, în cuantum de până la 50% din solda lunară și de locuință de serviciu și locuință de intervenție, cu scutire de la plata chiriei.

Și soldații sau gradații profesioniști vor beneficia de ajutor de stat pentru ratele la casă
Alături de polițisti și de cadrele militare în activitate, militarii recrutați pe bază de voluntariat și care contractează un credit ipotecar sau imobiliar vor putea beneficia de ajutor din partea statului pentru plata ratelor la casă. Măsura se regăsește într-un act normativ ce a primit recent votul decisiv al senatorilor.
 
 
Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative, adoptată recent de Parlament, prevede introducerea unui nou mod de stimulare financiară a polițiștilor și militarilor, dar și a soldaților și gradaților profesioniști. Pentru a se aplica, proiectul de act normativ mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.
 
Soldații și gradații profesioniști care contractează un credit imobiliar sau ipotecar și nu dețin (nici soțul sau soția) un apartament în localitatea în care lucrează, iar angajatorul nu poate să le asigure acestora un spațiu de locuit corespunzător vor putea beneficia, alături de polițiști și cadre militare, de o compensație pentru plata parțială sau chiar totală a ratei împrumutului.
 
Astfel, potrivit proiectului legislativ, soldații și gradații profesioniști vor putea beneficia de compensație lunară “pentru chirie, în cuantum de până la 50% din solda lunară, în mod similar cu cea acordată cadrelor militare în activitate”. Mai exact, acest lucru înseamnă că și ei vor putea primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului ipotecar sau imobiliar contractat.
 
De asemenea, documentul stabilește că sumele solicitate de soldații și gradații profesioniști vor putea fi “justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe”.
 
În prezent, soldații și gradații profesioniști beneficiază de plata unei compensații lunare pentru chirie, în cuantum de până la 50% din solda lunară și de locuință de serviciu și locuință de intervenție, cu scutire de la plata chiriei.
 
După cum stabilește Legea nr. 384/2006, soldații și gradații profesioniști „constituie un corp distinct de personal militar, recrutat pe bază de voluntariat și situat la baza ierarhiei militare”. Aceștia “sunt angajați pe baza unui contract în funcții prevăzute în acest scop în statele de organizare a unităților militare, pe o perioadă determinată, în funcție de nivelul de pregătire, starea de sănătate și aptitudinile acestora pentru îndeplinirea îndatoririlor militare”.
 
Atenţie! Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie promulgat de către președintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
183

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
267

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
400

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...