Se schimba data de plata a pensiilor: O miscare riscanta, care ar putea sa creeze probleme, nu sa le rezolve

Se schimba data de plata a pensiilor: O miscare riscanta, care ar putea sa creeze probleme, nu sa le rezolve

In loc sa asigure plata la timp a pensiilor romanilor, schimbarea calendarului de achitare anuntata de Liviu Dragnea risca, de fapt, sa-i lase pe varstnici si pe unii dintre bolnavii cronici sa-si astepte banii, fara sa stie sigur cand si-i vor putea primi.

Dupa ce cateva sute de pensionari din mai multe judete s-au plans, zilele trecute, ca nu si-au incasat pensiile la timp, liderul PSD a anuntat, luni, ca Viorica Dancila a trimis Corpul de Control al premierului la Posta Romana, ca sa afle de ce platile nu s-au facut la timp.

Totodata, Dragnea a anuntat ca, pentru a impiedica producerea altor intarzieri nedorite in achitarea drepturilor romanilor, Guvernul va schimba calendarul de plata a pensiilor. Cu alte cuvinte, in curand, pensionarii isi vor primi banii in primele 14 zile din luna, nu in perioada 14-28 ale lunii, ca pana acum.

"La 1 ale lunii se vireaza banii catre Posta Romana, dupa care incep procedurile. Calculul este facut astfel incat in 9 zile sa se poata achita toate prestatiile sociale si toate pensiile (...) s-au pus 15 zile, sa fie acoperitor, in asa fel incat 15 mai sa fie ultima zi in care sa se plateasca pensiile. Ramane sa se decida, astazi-maine, in care luna intra in vigoare aceasta masura, incearca sa vada daca se poate de luna urmatoare (...) Problema care se pune acum este daca se incepe din iunie sau iulie", a explicat Liviu Dragnea.

Mihai Seitan, unul dintre creatorii legislatiei privind pensiile din Romania, si fost ministru al Muncii in perioada 2009-2010, sustine, insa, ca schimbarea calendarului de plati n-are cum sa rezolva problema intarzierilor la plata pensiilor.

Ar putea, insa, agrava situatia.

Citeste mai departe... 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Simona Halep triumfă din nou la Montreal!

Duminică, 12 August 2018
743

Liderul clasamentului mondial al WTA, Simona Halep a câștigat, duminică seara, Rogers Cup, după ce a învins-o în trei seturi, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4 pe tenismena americană&nb...

Lor cine le cere scuze? Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele de vineri!

Sâmbătă, 11 August 2018
3888

Femeia a povestit pentru HotNews experiența brutală prin care a trecut. Ea și prietenul său de familie, Mihai, se aflau în spatele jandarmilor și strângeau gunoaiele. Danny poves...

Comunicat PSD Botoșani: "PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze pentru afirmațiile iresponsabile împotriva Jandarmeriei"

Sâmbătă, 11 August 2018
3867

Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au ...