Se schimba data de plata a pensiilor: O miscare riscanta, care ar putea sa creeze probleme, nu sa le rezolve

Se schimba data de plata a pensiilor: O miscare riscanta, care ar putea sa creeze probleme, nu sa le rezolve

In loc sa asigure plata la timp a pensiilor romanilor, schimbarea calendarului de achitare anuntata de Liviu Dragnea risca, de fapt, sa-i lase pe varstnici si pe unii dintre bolnavii cronici sa-si astepte banii, fara sa stie sigur cand si-i vor putea primi.

Dupa ce cateva sute de pensionari din mai multe judete s-au plans, zilele trecute, ca nu si-au incasat pensiile la timp, liderul PSD a anuntat, luni, ca Viorica Dancila a trimis Corpul de Control al premierului la Posta Romana, ca sa afle de ce platile nu s-au facut la timp.

Totodata, Dragnea a anuntat ca, pentru a impiedica producerea altor intarzieri nedorite in achitarea drepturilor romanilor, Guvernul va schimba calendarul de plata a pensiilor. Cu alte cuvinte, in curand, pensionarii isi vor primi banii in primele 14 zile din luna, nu in perioada 14-28 ale lunii, ca pana acum.

"La 1 ale lunii se vireaza banii catre Posta Romana, dupa care incep procedurile. Calculul este facut astfel incat in 9 zile sa se poata achita toate prestatiile sociale si toate pensiile (...) s-au pus 15 zile, sa fie acoperitor, in asa fel incat 15 mai sa fie ultima zi in care sa se plateasca pensiile. Ramane sa se decida, astazi-maine, in care luna intra in vigoare aceasta masura, incearca sa vada daca se poate de luna urmatoare (...) Problema care se pune acum este daca se incepe din iunie sau iulie", a explicat Liviu Dragnea.

Mihai Seitan, unul dintre creatorii legislatiei privind pensiile din Romania, si fost ministru al Muncii in perioada 2009-2010, sustine, insa, ca schimbarea calendarului de plati n-are cum sa rezolva problema intarzierilor la plata pensiilor.

Ar putea, insa, agrava situatia.

Citeste mai departe... 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Nicolae Bănicioiu trece în barca lui Victor Ponta: "Acum PSD e un partid de râsul lumii"

astăzi, 13:46
63

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu si-a anuntat, vineri, demisia din partid, alaturandu-se valului recent de plecari din tabara social-democrata, in contextul in care Opozitia pune la cale o motiune de c...

Dan Negru: "Am plătit 135 de euro amenda in Paris pentru ca mi-am verificat mailurile la un semafor! Ai noștri pun lumânări"

astăzi, 11:59
848

Vedeta Antena 1, Dan Negru, face o comparație între atitudinea românilor și a francezilor sau americanilor în privința tragediilor. Noi doar punem lumânări, ei fac regulame...

Cazul impresionant al unui artist celebru: "Sursa puterii este întotdeauna acolo, Sus! Dumnezeu lucrează prin oameni, însă"

astăzi, 11:06
368

În urmă cu şase ani, Leo Iorga a primit un diagnostic crunt: cancer pulmonar. Au urmat mai multe operaţii chirurgicale şi tratamente chinuitoare cu citostatice. La scurt timp după ce a &ici...