Se schimba data de plata a pensiilor: O miscare riscanta, care ar putea sa creeze probleme, nu sa le rezolve

Se schimba data de plata a pensiilor: O miscare riscanta, care ar putea sa creeze probleme, nu sa le rezolve

In loc sa asigure plata la timp a pensiilor romanilor, schimbarea calendarului de achitare anuntata de Liviu Dragnea risca, de fapt, sa-i lase pe varstnici si pe unii dintre bolnavii cronici sa-si astepte banii, fara sa stie sigur cand si-i vor putea primi.

Dupa ce cateva sute de pensionari din mai multe judete s-au plans, zilele trecute, ca nu si-au incasat pensiile la timp, liderul PSD a anuntat, luni, ca Viorica Dancila a trimis Corpul de Control al premierului la Posta Romana, ca sa afle de ce platile nu s-au facut la timp.

Totodata, Dragnea a anuntat ca, pentru a impiedica producerea altor intarzieri nedorite in achitarea drepturilor romanilor, Guvernul va schimba calendarul de plata a pensiilor. Cu alte cuvinte, in curand, pensionarii isi vor primi banii in primele 14 zile din luna, nu in perioada 14-28 ale lunii, ca pana acum.

"La 1 ale lunii se vireaza banii catre Posta Romana, dupa care incep procedurile. Calculul este facut astfel incat in 9 zile sa se poata achita toate prestatiile sociale si toate pensiile (...) s-au pus 15 zile, sa fie acoperitor, in asa fel incat 15 mai sa fie ultima zi in care sa se plateasca pensiile. Ramane sa se decida, astazi-maine, in care luna intra in vigoare aceasta masura, incearca sa vada daca se poate de luna urmatoare (...) Problema care se pune acum este daca se incepe din iunie sau iulie", a explicat Liviu Dragnea.

Mihai Seitan, unul dintre creatorii legislatiei privind pensiile din Romania, si fost ministru al Muncii in perioada 2009-2010, sustine, insa, ca schimbarea calendarului de plati n-are cum sa rezolva problema intarzierilor la plata pensiilor.

Ar putea, insa, agrava situatia.

Citeste mai departe... 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Decizie în cazul mecanicilor români care schimbau piesele originale cu unele second-hand!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
1326

O escrocherie folosită de angajaţii service-ului unei cunoscute reprezentanţe auto, care foloseau la reparaţii piese second-hand şi întocmeau facturi pentru produse originale noi, a fost de...

IMPORTANT: Relația între alimentație și cancer

Marţi, 22 Ianuarie 2019
591

Este cunoscut faptul ca stilul de viata ne poate influenta sanatatea. Dieta noastra include alimente benefice (care ne pot proteja organismul impotriva cancerului), cat si alimente nocive, ce cresc ri...

Supărarea unui polițist: "Am rămas categoria bugetară cea mai batjocorită de actualii guvernanţi"

Luni, 21 Ianuarie 2019
1186

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a publicat pe contul său de Facebook doi fluturaşi de salariu din care reiese că, în ...