Scenariul 10 august, repetat la Chișinău: Mascații au evacuat în forță protestatarii din jurul statuii lui Ștefan cel Mare!

"Imaginile amintesc de ce am văzut și filmat în Piața Victoriei din București. Oameni care plâng. Oameni care țipă. Protestatari duși pe sus de persoane în civil, dar și de ”țestoase” echipate până în dinți. (...)Ce se întâmplă în Republica Moldova, mă întrebați deseori? Iată ce se întâmplă. Aceste imagini sunt relevante".

Scenariul 10 august, repetat la Chișinău: Mascații au evacuat în forță protestatarii din jurul statuii lui Ștefan cel Mare!

   Foto: Facebook/OccupyGuguta

Mai multi protestatari au fost evacuati fortat, luni dimineata, din Piata Marii Adunari Nationale din Republica Moldova. Acestia se adunasera si protestau pe scuarul de la monumentul lui Stefan cel Mare. Interventia a avut loc pentru a se elibera zona, astfel incat liderii din Republica Moldova sa poata veni sa depuna flori cu ocazia sarbatorii a 27 de ani de la independenta tarii. In timpul interventiei, protestatarii strigau "Jos Mafia" si "Hotii, Hotii", arata Ziarul de Garda.

Presedintele statului, premierul si seful Legislativului au refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor dupa ce au depus florile. La randul sau, seful Inspectoratului General al Politiei, Alexandru Panzari, a refuzat sa spuna de ce protestatarii au fost evacuati din piata. Viceprimarul Chisinaului, Nistor Grozavu, a declarat ca nu stie cine a semnat dispozitia privind evacuarea fortata a protestatarilor.

Dupa ce au fost indepartati, oamenii au pornit in mars pe strazile adiacente Pietei Marii Adunari Nationale.

Imaginile video au fost postate pe Facebook de jurnalistul Vitalie Cojocari, care a însoțit imaginile de următoarele cuvinte: "Republica Moldova împlinește astăzi 27 de ani de ”independență”.

O zi umbrită de o acțiune în forță a poliției din Chișinău, care a intervenit cu mascații și a evacuat zona din jurul statuii lui Ștefan cel Mare.

Imaginile amintesc de ce am văzut și filmat în Piața Victoriei din București. Oameni care plâng. Oameni care țipă. Protestatari duși pe sus de persoane în civil, dar și de ”țestoase” echipate până în dinți.

Imaginile nu sunt pentru cei slabi de inimă. La un moment dat o persoană a leșinat.

Ce s-a întâmplat? După protestul masiv de ieri din Chișinău, câțiva protestatari, în frunte cu cei doi lideri ai opoziției din Republica Moldova, au rămas peste noapte în jurul lui Ștefan cel Mare. Un gest simbolic, de apărare a unor valori democratice, spun ei.

În această dimineață, la prima oră, au fost luați pe sus și evacuați pentru a face loc lui Igor Dodon, președintelui Parlamentului, Andrian Candu și premierului Pavel Filip... să depună flori cu ocazia ”independenței”.

Nu am crezut că se va ajunge la asta, pentru că deși au fost încercări de instigare, lucrurile păreau pașnice ieri în Chișinău. Opoziția acuză aceste agresiuni și le condamnă.

Ce se întâmplă în Republica Moldova, mă întrebați deseori? Iată ce se întâmplă. Aceste imagini sunt relevante".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...