Sarbatori pline de dezamagire! - Cine este vinovat de situatia de la DGASPC Botosani?

Sarbatori pline de dezamagire! - Cine este vinovat de situatia de la DGASPC Botosani?

Sarbatori triste si dezamagire! De aceste sentimente vor avea parte cei aproape 1.200 de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, care au sperat ca printre ultimele rectificari bugetare la nivelul Guvernului se va strecura si un raspuns favorabil pentru Botosani, si astfel oamenii sa-si primeasca salariul integral inaintea sarbatorilor.

Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact, desi intelege faptul ca pe plan local consilierii judeteni au facut tot ce se putea, aproband rectificari ale Consiliului Judetean in favoarea angajatilor DGASPC, crede ca o parte din vina o are si conducerea Directiei care nu trebuia sa cheltuiasca bani suplimentari pentru servicii de paza si catering, cand se stia ca nu sunt bani suficienti pentru plata salariatilor.

"Domnul Radasanu inca spera sa vina ceva de la Bucuresti, spunand ca pe plan local s-a facut tot posibilul. Acum ne intrebam daca era normal sa cheltuiasca bani pentru paza, pentru firma de catering, in conditiile in care nu erau bani pentru salariile angajatilor. E o vina si a conducerii Directiei, care a angajat niste cheltuieli suplimentare in conditiile in care pentru 2009 nu era un buget suficient. S-a si refuzat promovarea unor salariati in decembrie 2009, care nu au mai promovat din 2006, in schimb bine ca s-au platit suplimentar serviciile pentru catering", a declarat Marius Orosanu, presedintele sindicatului Impact.

Directorul DGASPC, Liviu Radasanu, este de parere ca cele doua servicii, de paza si de catering, si-au atins scopul prevazut, fiind niste masuri manageriale foarte bune. Seful Directiei spera ca alaturi de celelalte institutii de asistenta sociala din tara sa aiba loc o rectificare bugetara pana la sfarsitul anului, in conditiile in care au mai fost si alte rectificari la Guvern, pe alte domenii de activitate.

"Speram sa apara o rectificare de la Guvern, am vazut in Monitorul Oficial ca si pentru alte domenii au mai aparut rectificari bugetare, si chiar cred ca alaturi de celelalte Directii din tara vom primi si noi niste banuti la rectificare. In cel mai rau caz, in ianuarie, maximum in februarie, vom achita toate restantele catre salariati. In ceea ce priveste firma de paza, a reusit sa se impuna in fata beneficiarilor din centrele unde aveam probleme, iar cu firma de catering pot sa va spun ca a venit pe fondul unei lipse acute de bucatari si specialisti la bucatarie, intrucat eram descoperiti si plateam foarte multe ore suplimentare. Atat cateringul, cat si paza si-au atins scopul", a spus Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

In privinta celor peste 30 de angajati care trebuiau sa fie promovati pentru urmatoarea treapta de salarizare, in acest sfarsit de an, seful institutiei a spus ca nu s-au refuzat aceste promovari, ci au fost amanate pentru inceputul anului urmator, din cauza banilor.

"Din pacate, s-a confirmat ceea ce am zis cu ceva timp in urma, ca e greu de crezut ca se gandeste cineva la DGASPC la acest sfarsit de an. Este trist cu adevarat ca tot apar Hotarari de Guvern si se fac rectificari pentru tot felul de lucruri, este trist ca unii bugetari sunt mai bugetari decat altii, unii si-au primit toate drepturile, si-au primit si prime, iar altii nu si-au primit nici macar drepturile minime legale prevazute de lege. Din punctul meu de vedere, este si vina celor care conduc Directia, judetul, faptul ca nu au reusit sa obtina bani pentru salariile angajatilor DGASPC, consilierii judeteni au facut tot ce era posibil pe plan local, nu am ce sa le reprosez", a precizat Mrius Orosanu.

Presedintele sindicatului Impact a dat exemple de directii, precum cele de la Olt si Timis care au avut bugetul asigurat si au dat salariile integral, plus tichetele cadou care au fost date angajatilor acum, de sarbatori.

"Poate acolo conducerea judetului a fost mai descurcareata sa-si asigure fondurile de care aveau nevoie. Sunt cateva zeci de salariati care si-au aratat nemultumirea, le este lehamite de situatia ca atare si nu au fortat acum o actiune de protest, pe care noi am sustine-o daca ar veni de la dansii. Sindicatul isi recunoaste partea sa de vina, pentru ca nu reusim sa facem cat si-ar dori membrii, altii poate ar trebui sa fie mai duri, mai incisivi in actiunea sindicala", a conchis Orosanu.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
350

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
47

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
305

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...