Şansa unei vieţi decente, primită de o familie din Dorohoi!

Şansa unei vieţi decente, primită de o familie din Dorohoi!
A fost suficient apelul unui diriginte pentru ca o elevă de la Colegiul Naţional "Regina Maria" din Dorohoi şi familia sa să primească un dar nepreţuit: o casă în care să poată trăi decent şi în siguranţă.
 
Povestea a început în urmă cu câteva luni, atunci când conducerea Liceului a aflat despre condiţiile improprii în care una dintre cele mai bune eleve locuia împreună cu familia, într-o cameră insalubră din Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti. Directorul Emilian Pochişcan a declanşat o campanie la nivelul unităţii de învăţământ, prin care cadrele didactice şi elevii au pus mână de la mână pentru a strânge cele necesare familiei. 
 
Informaţia despre campanie a ajuns şi la primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu. Oficialul a făcut o vizită familiei şi astfel i-a cunoscut pe părinţii Angelica şi Neculai şi pe Laura, Georgiana, Violeta şi Ştefan şi a aflat că seriozitatea la învăţătură şi buna creştere sunt caracteristicile tuturor fraţilor. 

Atunci, primarul Dorin Alexandrescu a luat decizia care a schimbat şase vieţi: prin comisia de asistenţă socială s-a acordat familiei un apartament cu trei camere în cartierul Plevna, din fondul locativ al municipiului, pentru ca cei patru copii şi părinţii să locuiască în condiţii decente, având în vedere că tatăl familiei este dorohoian.

La vizita comisiei s-a remarcat faptul că apartamentul are nevoie de reabilitări profunde, astfel că s-au făcut reparaţiile necesare şi reconectările la utilităţi. Ulterior, primarul, viceprimarul Lucian Topalagă, funcţionari din Primărie, oameni de afaceri din Dorohoi şi prefectul Dan Şlincu au achiziţionat aparate electrice şi electrocasnice precum şi întregul mobilier necesar. 

Ieri, în apartament a avut loc slujba de sfinţire, oficiată de preotul Bogdan Călinescu, la care au participat şi parte din cei care au contribuit la campania de ajutorare a familiei.

„Ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că toate aceste suflete locuiau într-o cameră, un pic mai mare decât sufrageria asta. Acolo învăţau, acolo se spălau, acolo dormeau. Cu toate astea, toţi copiii erau sănătoşi, curaţi şi cu rezultate foarte bune la şcoală- şi la Colegiu dar şi la şcoala din Dumbrăviţa. Şi atunci am decis că merită o acţiune mai deosebită. Cu ajutorul unor oameni buni din Dorohoi, ne-a fost foarte uşor, astfel că ei au parte acum de un nou început, mai ales că există premisele ca această mutare să fie de bun augur- un agent economic a oferit şi locuri de muncă celor doi părinţi”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.
 
Municipalitatea dorohoiană mulţumeşte pentru implicare societăţilor Spicul II Dorohoi, Punct SRL, Patti Chips, Gafco şi Asociaţiei Neemia precum şi tuturor dorohoienilor care au contribuit. (Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
11

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
151

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
37

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...