Să sperăm că lucrurile se vor schimba. 10% dintre români nu au bani să-şi încălzească locuinţa

Să sperăm că lucrurile se vor schimba. 10% dintre români nu au bani să-şi încălzească locuinţa

Aproximativ 9,6% din locuitorii României nu îşi permit să-şi încălzească în mod suficient locuinţa, arată cifrele Eurostat pentru 2018, publicate luni.

Totuși, tendinţa este una de scădere, în condiţiile în care, în 2007, procentul care declarau că au probleme cu acest cost era de 33,3%.

La nivel european, în 2018, procentul celor care spuneau că au probleme în a-şi încălzi în mod suficient locuinţa era de 7%. Cel mai ridicat nivel, de 11%, a fost consemnat în anul 2012, tendinţa fiind una de scădere în anii următori.

Cel mai mare procent al celor care declară că nu-şi permit să-şi încălzească locuinţa a fost înregistrat în Bulgaria (34%), urmată de Lithuania (28%), Grecia (23%), Cipru (22%), Portugalia (19%) şi Italia (14%).

La polul opus se situează populaţia din Austria, Finlanda, Luxemburg, Olanda, Estonia şi Suedia, unde doar 2% spun că nu-şi permit să-şi încălzească corespunzător locuinţa.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
115

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
694

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
235

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...