S-a prezentat la Urgențe cu dureri de spate și a intrat în stop cardio-respirator după cinci minute. Mesajul emoționant al unui medic

S-a prezentat la Urgențe cu dureri de spate și a intrat în stop cardio-respirator după cinci minute. Mesajul emoționant al unui medic

Un botoșănean de 45 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor cu dureri de spate și a intrat în stop cardio-respirator la cinci minute de la consult, personalul medical resuscintându-l vreme de o oră zadarnic.

S-a întâmplat vineri, după cum relatează medicul urgentist Alin Atudoroaie, care a scris un mesaj emoționant pe Facebook despre cum moartea, în fața căreia „suntem neputincioși”, poate surveni sub cele mai neașteptate forme.

„Personalul medical.. Călăi sau oameni sensibili și vulnerabili? Vă las pe voi să hotărâți.... Astăzi (nr.vineri) am resuscitat un pacient cu 3 ani mai mare ca mine. A intrat în cabinet cu dureri de spate și foarte agitat.. Experiența m-a ajutat sa-mi dau seama că e ceva mai grav decât un lumbago.. Și din păcate temerile mele s-au adeverit... În 5 minute omul care ne ruga să îi facem un calmant a intrat în STOP CARDIORESPIRATOR.Timp de o oră tot personalul din UPU s-a luptat pentru viața acestui om.. Am pierdut...dupa o oră am plecat toata tura acasă în tăcere și cu lacrimi în ochi și cu certitudinea că suntem neputincioși în fața morții”, a scris Atudoroaie pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta