Românii din diaspora, supărați pe un parlamentar de Botoșani: "Propagandă fără limite, laude delirante!"

"Laude delirante, despre un fenomen care nu este nou și care numai de laude nu este vrednic: depopularea României. Așa raportăm șomaj mic și fericire mare în țara unde PSD conduce".

Românii din diaspora, supărați pe un parlamentar de Botoșani: "Propagandă fără limite, laude delirante!"

Propagandă fără limite în Parlamentul României. Un parlamentar PSD inspiră adânc din cifrele statisticii și se îmbată. Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că în ultimul an numărul de șomeri a scăzut cu 50.000 de persoane. Astfel, în momentul de față România are mai puțin de 500.000 de șomeri înregistrați. România se află pe locul şase în Uniunea Europeană în clasamentul statelor cu cel mai redus nivel al şomajului, după Cehia, Germania, Malta, Olanda şi Polonia. Explicația este foarte creativă, scrie Sorin Cehan în Gazeta Romanească, ziarul românilor din Italia.

„Scăderea șomajului arată că politica PSD de creștere a salariului minim nu a gonit investitorii. Dimpotrivă, creșterea salariilor păstrează în țară forța de muncă de care au nevoie investitorii. Iar asta se transformă în salarii mai mari pentru români și în creșterea numărului de cetățeni din clasa de mijloc. Scăderea ratei şomajului arată că programul nostru de guvernare este corect, în ciuda tuturor criticilor. Creşterile salariale nu au determinat o scădere a numărului de locuri de muncă, ci din contră. Rata şomajului calculată după standardele Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a ajuns la 5,1% în luna august 2017, în scădere cu 0,6% faţă de august 2016”, a declarat Marius Budăi.

„Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de când am preluat guvernarea de la tehnocrați. Acest lucru descrie o tendință sănătoasă și de durată, care nu s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă. Este o dovadă că politica atragerii investitorilor străini cu salarii mici a fost profund greșită. Investitorii au nevoie de forță de muncă, ceea ce înseamnă că salariile din România trebuie să se apropie de cele din Europa. În acest fel, piaţa muncii din România va redeveni atractivă pentru cei care au plecat să muncească în străinătate şi, aşa cum ne-am propus vor reveni acasă. Mai avem de muncit încă foarte mult, dar suntem pe drumul cel bun”, a subliniat deputatul PSD.

Nu am tăiat din comunicatul aproape indecent al deputatului. Laude delirante, despre un fenomen care nu este nou și care numai de laude nu este vrednic: depopularea României. Șomajul din România este mic pentru că emigrația a funcționat mereu ca o supapă, a preluat surplusul de forță de muncă și l-a transferat în țări cu salarii mai mari.

Dacă numărul șomerilor a scăzut cu 50.000, atunci ar trebui să îl informeze cineva pe deputatul PSD că anul trecut au plecat din România 200.000 de Români. Încă 200.000, din care putem presupune în mod legitim că cel puțin un sfert, cincizecidemiii lui Budăi, erau șomeri. Așa raportăm șomaj mic și fericire mare în țara unde PSD conduce, încheie jurnalistul articolul din gazetaromaneasca.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Fost ministru al Sanatatii: Va rog, nu mai dati spaga in spitale. Daca vi se cere, sunati aici!

Luni, 19 Martie 2018
119

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu face un apel public pentru a opri fenomenul "plicului pentru doctor", aratand ca schimbarea poate incepe cu fiecare dintre cei care au luat asta ...

Consilierii locali care nu se duc la sedinte sunt demisi automat, a decis Parlamentul!

Luni, 19 Martie 2018
162

Senatul a adoptat, in sedinta de luni, propunerea legislativa potrivit caruia consilierii care nu se prezinta la sedinta sau refuza sa depuna juramantul sunt considerati demisionati de drept. In ...

Dodon il felicita "din tot sufletul" pe Putin pentru castigarea alegerilor: O Rusie puternica e necesara nu doar rusilor

Luni, 19 Martie 2018
177

Presedintele Igor Dodon s-a grabit, inca de luni dimineata, sa-l felicite pe Vladimir Putin pentru castigarea alegerilor prezidentiale de duminica. Dodon a lasat un mesaj in limba rusa pe Facebook in ...