Românii au încredere în Pompieri, Armată și Biserică

Românii au încredere în Pompieri - 95%, Armată - 77% și în Biserică - 69%. La polul opus se află Partidele politice - 8%, Parlamentul - 15% și Guvernul - 20%.

Românii au încredere în Pompieri, Armată și Biserică

Institutul de sondare a opiniei publice Sociopol a finalizat un sondaj legat de evoluția încrederii în mai multe personalități, în instituții și privind intenția de vot.

Românii au încredere în Pompieri - 95%, Armată - 77% și în Biserică - 69%. La polul opus se află Partidele politice - 8%, Parlamentul - 15% și Guvernul - 20%.

La capitolul încredere, sondajul Sociopol relevă că Liviu Dragnea efectiv s-a prăbușit. De la 40% cât avea după alegerile din 2016 a ajuns la 9%, fiind depășit de politicieni mult mai erodați precum Traian Băsescu sau Victor Ponta. De remarcat este faptul că liderii principalelor două partide politice, Liviu Dragnea (PSD) și Ludovic Orban (PNL) se bucură de o încredere de doar 9%.

La vârful clasamentului, bătălia la încredere este foarte strânsă între Klaus Iohannis și Gabriela Firea, dar trebuie remarcat că amândoi au scăzut foarte mult, față de sondajele anterioare.
 
Topul încrederii: Raed Arafat 62%, Klaus Iohannis 29%, Gabriela Firea 28%, Laura Codruța Kovesi 25%, Mugur Isarescu 20%, Dacian Cioloș 18%, Călin Popescu Tăriceanu 16%, Viorica Dăncila 15%, Lia Olguța Vasilescu 14%, Traian Băsescu 11%, Victor Ponta 10%, Ludovic Orban 9% și Liviu Dragnea 9%.

Sondaj Sociopol a fost realizat pe un eșantion cu reprezentativitate națională, pe 1.000 cazuri, în perioada 27 feb - 5 martie. Marjă de  eroare +/- 3.2%

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...