Romani condamnati la inchisoare pe viata in Canada, pentru ca si-au lasat copilul sa moara

Romani condamnati la inchisoare pe viata in Canada, pentru ca si-au lasat copilul sa moara

Emil si Rodica Radita, un cuplu de romani din Canada, au fost condamnati la inchisoare pe viata, dupa ce au fost trimisi in judecata pentru ca si-au lasat copilul sa moara, refuzand sa i se administreze tratamentul.

Un judecator din orasul Calgary, provincia Alberta, i-a condamnat pe cei doi la inchisoare pe viata, vineri, si i-a gasit vinovati de crima de gradul 1, iar dupa 25 de ani vor fi eligibili pentru eliberarea conditionata, relateaza CBC.

Fiul lor, Alex, a murit la varsta de 15 ani, pe 7 mai 2013, in urma unui diabet care nu a fost tratat. Baiatul cantarea doar 17 kilograme, cand a fost gasit mort in patul sau de catre paramedici.

Judecatorul Karen Horner a spus ca adolescentul a fost tinut "intentionat in izolare" de catre parintii sai, iar astfel nu a avut contact cu nimeni care ar fi putut interveni, precum un medic sau un profesor.

Sotii Radita au refuzat tratamentul pentru fiul lor inca de cand acesta avea doi ani, atunci cand a fost diagnosticat, iar judecatorul a spus ca cei doi erau constienti de boala fiului lor si cum ar trebui tratata.

"Actiunile voastre sunt peste puterea de intelegere. Ati persistat intr-o credinta aroganta, pana cand a murit", a spus magistratul.

Parintii au primit ocazia de a se adresa curtii, inainte de a primi sentinta, dar au refuzat acest lucru.

Sotii Radita sunt membri ai Bisericii Penticostale, iar mai multi adepti ai acesteia s-au adunat acasa la familie pentru a se ruga pentru Alex, atunci cand starea acestuia era critica.  Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...