Român din Italia: "Ce face statul român cu banii noștri, ai celor din străinătate? Voi chiar nu vedeți ce se întâmplă cu țara noastră?"

Sunt șofer de camion în Italia și nu îmi e rușine să spun că muncesc cinstit. Mulți se miră de ce sunt atât de pornit de o vreme pe actuala clasă politică din România, iar acum o să vă răspund cum pot și așa cum mă pricep și eu. Măi românilor, voi chiar nu vedeți ce se întâmplă cu țara noastră?

Român din Italia: "Ce face statul român cu banii noștri, ai celor din străinătate? Voi chiar nu vedeți ce se întâmplă cu țara noastră?"

Eu nu fac politică pentru mine, sunt destul de bine aici unde sunt, nu o să candidez vreodată pentru o funcție politică.

Sunt șofer de camion în Italia și nu îmi e rușine să spun că muncesc cinstit. Mulți se miră de ce sunt atât de pornit de o vreme pe actuala clasă politică din România, iar acum o să vă răspund cum pot și așa cum mă pricep și eu.

Măi românilor, voi chiar nu vedeți ce se întâmplă cu țara noastră? Nu vedeți că peste 4 milioane de tineri am plecat care încotro? Chiar atât am ajuns de rău să nu vedeți că din banii noștri actuala guvernare vrea să dea despăgubiri pușcăriașilor? Cică pentru rele condiții, dar eu întreb pușcăriașii ăia, de ce au ajuns acolo, în pușcărie? Și cât de bune condiții merită ei pentru faptele comise?

Mulți ne acuzați pe noi, cei din Diaspora, de ce am plecat, de ce ne băgăm în seamă, că noi nu am avea dreptul, că noi nu plătim taxe în România. Avem tot dreptul să ne implicăm, suntem la fel de români ca toți ceilalți, am plecat exact din cauza răutății și indiferenței voastre, a celor care îndură plecând capul umili și plătim taxe mult mai mult decât puturoșii asistați social din țară.

Fiecare cărămidă, fiecare sac de ciment cumpărat în țară din banii trimiși de noi contribuie la bugetul statului, pentru cine nu știe că tot ce se vinde în România este taxat iar taxele ajung la stat. Numai anul trecut au fost trimiși vreo 5 miliarde de dolari oficial, neoficial probabil de 2-3 ori mai mult. Știm cu toții cum mai trimit bani în țară românii, prin șoferii de microbuze, prin buzunare sau când merg în concediu, puțini au încredere în bănci.

Și ce face statul român cu banii noștri? Vrea să îi dea pușcăriașilor, între 5 și 8 euro pe zi, vreo 200 euro pe lună, 2.400 euro pe an. Adică un hoț dovedit, condamnat pentru hoție, după un an de pușcărie unde a avut masă și cazare gratis, mai pleacă și cu peste 2.000 de euro acasă. Poate nu a avut în viața lui atâția bani. Toate astea din munca noastră și indiferența voastră!

Vă bucurați bunicilor că ați primit în plus 50-100 RON la pensie, dar la noi nu vă gândiți, nu vă pasă că vă vedeți copiii și nepoții o dată pe an și atunci pe fugă!?

Eu nu știu dacă o să se schimbe ceva, dar știu că am încercat să fac ceva, știu că pot să spun fetiței mele când o să fie mare că nu am stat și am privit cum România moare.

Semnează Fără penali în funcții publice!

Vă amintiți pe timpul lui Ceaușescu cum cumpăram pită neagră pe cartelă? Când ajungea căruța la alimentara din sat, era formată deja coada. Cei care lucrau la CAP primeau o pâine albă pe săptămână. O mâncam ca pe prăjitură, goală. Mai rău ca pe vremea aia o să ajungem cu penalii ăștia la conducere. Pensionarii o să își vadă nepoții în poze, o să plece toți românii harnici și cinstiti din țară. O să rămânem o țară de hoți, ajutați sociali și pensionari!

Dacă noi nu facem nimic, nu ne implicăm în schimbare, nu o să se schimbe nimic. Iar România va muri, încet și sigur.

Vasile Mihali – Italia (via Rotalianul.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Decizie în cazul mecanicilor români care schimbau piesele originale cu unele second-hand!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
1326

O escrocherie folosită de angajaţii service-ului unei cunoscute reprezentanţe auto, care foloseau la reparaţii piese second-hand şi întocmeau facturi pentru produse originale noi, a fost de...

IMPORTANT: Relația între alimentație și cancer

Marţi, 22 Ianuarie 2019
591

Este cunoscut faptul ca stilul de viata ne poate influenta sanatatea. Dieta noastra include alimente benefice (care ne pot proteja organismul impotriva cancerului), cat si alimente nocive, ce cresc ri...

Supărarea unui polițist: "Am rămas categoria bugetară cea mai batjocorită de actualii guvernanţi"

Luni, 21 Ianuarie 2019
1186

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a publicat pe contul său de Facebook doi fluturaşi de salariu din care reiese că, în ...