Recunoștință pentru cuplurile de aur și de diamant din municipiul Botoșani - FOTO

"Credință, înțelegere și respect". Acestea sunt ingredientele unei vieți de cuplu de peste 50 sau chiar 60 de ani.  

 

Recunoștință pentru cuplurile de aur și de diamant din municipiul Botoșani - FOTO

51 de cupluri din municipiul Botoșani, care sărbătoresc anul acesta nunta de aur sau nunta de diamant, au fost felicitate și premiate, vineri, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Primăria Botoșani.

Au venit ținându-se de mână ca în ziua în care și-au jurat că vor fi împreună pentru tot restul vieții și sunt fericiți că încă mai sunt în viață și pot să își vadă nepoții și strănepoții.

O familie din Botoșani va împlini anul acesta 64 de ani de căsnicie. Din păcate, starea de sănătate nu le-a permis celor doi soți să fie prezenți la ceremonie, premiul fiind ridicat de o nepoată.

Cuplurile de aur și de diamant care au rezistat atâția ani într-o căsnicie, în ciuda greutăților, au dezvăluit ce le-a ținut împreună.  

"Au fost 50 de ani foarte frumoși și sunt frumoși și acum la bătrânețe. Am crescut cinci copii, am crescut opt nepoți, astea sunt cele mai importante lucruri, că suntem lângă copii și lângă nepoți. Într-o căsnicie sunt și bune, și rele. Când am semnal ne-am luat pe viață, să nu ne despărțim. Nici pe lumea cealaltă nu o să ne despărțim. Trebuie multă răbdare într-o căsnicie, unul mai zice, altul tace, dar mergem înainte. Am fost una și unul", a spus Ioan Coșman.

"Secretul stă în credință și munca cea potrivită", a spus și preotul Epifanie Ștefanov.

Primarul Cătălin Flutur a ținut să le mulțumească celor prezenți la ceremonie pentru tot ceea ce au făcut de-a lungul vieții pentru municipiul Botoșani, spunând că își dorește și el din suflet să ajungă să sărbătorească 50 de ani de căsătorie. 

"În numele Consiliului Local și al meu personal vă urez bun venit la Primăria Botoșani într-un moment festiv, un moment frumos, într-un moment care pe noi de fiecare dată ne emoționează și avem motive să fim emoționații cu toții când de aflăm în fața dumneavoastră. Vreau să îi felicit pe cei care au împlinit peste 60 de ani de căsătorie și îmi aduc aminte că acum 10 ani când am avut o manifestare similiară, la nunta de aur, i-am rugat să rămână la fel de tineri și frumoși și să ne vedem peste 10 ani. Mă bucur că astăzi am ocazia să mă întâlnesc cu șapte cupluri din cele cu care m-am întâlnit atunci. Este emoționat pentru noi să avem astfel de manifestări cu caracter de recunoștință pe care le face Primăria Botoșani față de dumneavoastră. Când vorbesc de recunoștință vorbesc foarte sincer pentru că întotdeauna am ținut să vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut în timp pentru municipiul Botoșani pentru că dacă nu erau munca, devotamentul și dragostea dumneavoastră pentru oraș nu arăta așa cum arată astăzi. Pensia nu este ușoară, este grea, dar dumneavoastră din puținul dumneavoastră întotdeauna sunteți primii care vă achitați obligațiile și trebuie să vă mulțumesc pentru asta. Ne gândim cum să facem să vă ținem în atenție, să vă recompensăm și să vă spunem că vă iubim", a fost mesajul primarului Cătălin Flutur.

Cuplurile de aur au primit câte 500 de lei, iar cele de diamant câte 1.000 de lei, precum și diplome și flori. 









 

 

 

Spune-ne opinia ta