Rectificarea bugetară, şansa pentru plata salariilor pe tot anul într-o instituţie de stat
BOTOSANI

O instituţie botoşăneană nu are fonduri suficiente până la finalul anului, însă este nevoită să includă posturi noi în organigramă pentru a-şi licenţia serviciile oferite.

Rectificarea bugetară, şansa pentru plata salariilor pe tot anul într-o instituţie de stat

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară de săptămâna trecută suplimentarea cu 91,75 de posturi pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, din care două funcţii publice şi 89,75 de posturi de natură contractuală.

Şi asta pentru că trebuie respectat Nomenclatorul serviciilor sociale, precum şi al regulamentelor de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, care prevăd că în centrele rezidenţiale pentru persoanele adulte cu dizabilităţi, raportul angajat/ beneficiar este de cel puţin unu la unu.

"Pe lângă centrele de adulţi avem şi la copii Complexul Sf. Mina. Noi am început de anul trecut să completăm organigrama, continuăm şi anul acesta pentru că altfel nu putem depune dosarele de licenţiere. Pentru fiecare centru trebuie să depunem câte un dosar. Pentru asta a trebuit să prindem posturile, dar la licenţiere nu se cere obligatoriu ca posturile respective să fie şi ocupate, concursurile pentru ele urmând să fie organizate când vom avea buget. Astfel, licenţierea va fi provizorie, devenind definitivă în momentul în care se face angajarea. Avem însă promisiunea că la rectificarea bugetului Ministerul Muncii ne va acoperi deficitul. Majoritatea DGASPC-urile nu are bugetul complet pentru acest an", spune Doina Nacu Manole, directorul general interimar al DGASPC.

Problemele financiare ale DGASPC au apărut după majorarea salarială cu 20% a salariilor, care nu fusese prinsă la fundamentarea bugetului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
3645

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...

Alerte meteo de la primar pentru cetăţenii dintr-o comună botoşăneană!

Marţi, 19 Septembrie 2017
7969

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, a făcut un apel pe o reţea de socializare către cetăţenii din satele Răchiţi, Roşiori, Costeşti şi Cişmea, posesori de telefoane mobile, să-i tr...

Botoşănenii vor plăti un preţ MAI MARE pentru apă şi canal!

Marţi, 19 Septembrie 2017
1185

Nova Apaserv a înaintat Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice o documentaţie pentru care solicită aprobarea majorării preţului pentru s...