Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o minivacanță în siguranță!

În minivacanţa de Paşti şi de 1 Mai, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani vor fi angrenaţi zilnic în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o minivacanță în siguranță!
În perioada 26 aprilie - 01 mai a.c., aproximativ 150 de poliţişti vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică şi vor fi prezenţi la datorie, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
 
Poliţiştii, împreună cu lucrătorii celorlalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, vor acţiona în apropierea lăcaşurilor de cult, unde se preconizează un aflux mare de persoane, precum şi a zonelor de agrement.

În fiecare zi, aproximativ 30 de poliţişti rutieri, cu 9 aparate radar vor fi prezenţi pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a combaterii vitezei excesive.
 
Pentru a petrece această minivacanţă în siguranţă, poliţiştii vă recomandă să ţineţi cont de câteva sfaturi preventive:
 
-Nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii! Atunci când plătiți cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
-Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de "chilipiruri’’. De multe ori, produsele sunt contrafăcute sau provin din săvârşirea unor infracţiuni!
-În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru o perioadă scurtă de timp )!
-Nu anunţaţi plecarea de acasă prin postări pe site-urile de socializare!
-Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului înainte de a pleca la drum! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!
-Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!
-Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!
-Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului!
-Nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate pe durata călătoriei cu trenul, în gară, în parcare ori la hotel!
 
În cazul în care deveniţi victima unei infracţiuni sau aveţi cunoştinţă despre comitere unei astfel de fapte, adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrână transportată la Iași în stare gravă, după un accident cumplit în gospodărie!

Joi, 20 Iunie 2019
817

Femeia în vârstă de 81 de ani, din Săveni, s-a ales cu arsuri grave la față, pe mâini și pe picioare, medicii luând decizia de a o transfera la un spital din Iași.Joi...

VIDEO - Se întâmplă în România: Cal găsit de poliție într-un apartament, la etajul 4!

Joi, 20 Iunie 2019
3196

Politistii locali din Satu Mare s-au confruntat cu un caz mai putin obisnuit in noaptea de miercuri spre joi. Agentii au trebuit sa intervina in cazul unui barbat care tinea un cal in apartament. ...

Sărbătoare amânată la Corni!

Joi, 20 Iunie 2019
569

Administraţia locală a decis amânarea festivităţiilor prilejuite de Zilele Satului Corni, programate iniţial pentru 23 iunie, la care erau invitaţi, printre alţii, Plăieşii, precum și ...