Răpus de coronavirus după un transplant, la 44 de ani. Moartea lui George a îndurerat o întreagă comunitate

Răpus de coronavirus după un transplant, la 44 de ani. Moartea lui George a îndurerat o întreagă comunitate

Bărbatul din Botoșani pentru care familia lansa mai multe apeluri către potențialii donatori de plasmă, în vederea tratării acestuia împotriva Covid-19, s-a stins pe patul de spital, marți, în Iași. El a fost declarat vindecat de coronavirus, însă virusul a slăbit organele interne într-o perioadă critică, cea postoperatorie, astfel că viața lui a fost curmată la 44 de ani.

George a lăsat în urmă o soție și doi copii. Vestea morții sale a îndurerat întreaga comunitate natală. Familia sa îl va înmormânta la finele acestei săptămâni.

La începutul acestei luni, botoșăneanul mersese la Spitalul „Parhon” din Iași pentru a fi supus unei consultații, având în vedere că suferise o operație chirurgicală complicată, de transfer de rinichi, iar recuperarea trebuia să fie îndeaproape monitorizată. A fost testat și confirmat cu coronavirus, apoi internat pentru tratament.

Bărbatul a lucrat ani la rând ca șofer pentru o societate de transport din Botoșani. Colegii de serviciu, la fel ca familia și apropiații, au luptat din răsputeri pentru a găsi donatori de plasmă. După nici două săptămâni, s-a negativat, însă corpul a cedat, stingându-se la Reanimare.

 

Spune-ne opinia ta