"Salvator" nu e doar meserie, ci un stil de viață! O demonstrează un botoșănean!

"Salvator" nu e doar meserie, ci un stil de viață! O demonstrează un botoșănean!

 Sorin Barbacariu  

Lumea nu este doar mai sigură, ci și mai frumoasă, atunci când oamenii se gândesc la semenii lor, sunt solidari și oferă o mână de ajutor. Indiferent de consumul de timp și de energie proprii și fără așteptări bănești. 

Locotenent-colonel Sorin Barbacariu se înscrie în lista unor astfel de oameni. Ba mai mult, ultima lui faptă bună îi confirmă valoarea de erou, întrucât intervenția lui a fost esențială pentru eliberarea unui șofer încarcerat.

"Colegul nostru, lt.col. Sorin Constantin Barbacariu,  comandantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, a devenit îngerul păzitor pentru un șofer care a rămas încarcerat în cabina tirului pe care îl conducea. Ofițerul se întorcea de la Vatra Dornei [n.r.: era în timpul liber], iar pe raza localității Iacobeni a observat un tir rasturnat, pe calea ferată. Cabina s-a oprit într-un mal de pământ, iar conducatorul auto era prins între scaun și volan. După ce s-a asigurat telefonic ca circulația feroviară va fi oprită, lt.col. Barbacariu, ajutat de alți doi participanți la trafic, a reușit să ajungă la șoferul care abia mai putea sa respire, indepartand parbrizul. Victima a fost extrasă din interior si predată echipajului Serviciului Județean de Ambulanță sosit la fața locului" , precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

 

Traficul feroviar intre Vatra Dornei si Iacobeni (judetul Suceava) a fost blocat, vineri, dupa ce o cisterna plina cu clei s-a rasturnat pe calea ferara.
 
"Soferul a ramas incarcerat si a fost extras de catre un pompier militar botosanean, aflat in timpul liber, inainte de sosirea echipajelor de la Vatra Dornei"au preciat reprezentantii ISU.
 
Barbatul a fost preluat de catre medici, fiind constient. Potrivit CFR, din motive de siguranta, trenul IR 1833 (care circula in relatia Iasi - Timisoara Nord) a fost oprit in statia Iacobeni, la ora 10:38.
 
Traficul feroviar intre statiile Iacobeni si Argestru a fost reluat, dupa mai mult de 4 ore, la ora 14:40.
 
 

 

Spune-ne opinia ta