"Lumina faptelor bune" în parohiile Chişcăreni şi Sat Nou

Prima familie bucurată a fost una binecuvântată de Bunul Dumnezeu cu mulţi prunci, căreia preotul paroh i-a oferit în dar o vacă bălţată românească, tocmai pentru a asigura hrana copiilor.

"Lumina faptelor bune" în parohiile Chişcăreni şi Sat Nou

Începutul anului 2019 a adus credincioşilor din parohiile "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" - Chişcăreni, şi :Sfântul Apostol Andrei" - Sat Nou, judeţul Botoşani, motive de bucurie. Prin purtarea de grijă a preotului paroh Vasile Viorel Florea s-au desfăşurat mai multe activităţi cu caracter misionar-pastoral şi filantropic menite să producă lumină, bucurie şi dragoste între oameni spre a împlini şi a aduce laudă şi slavă lui Dumnezeu.

Prima familie bucurată a fost una binecuvântată de Bunul Dumnezeu cu mulţi prunci, căreia preotul paroh i-a oferit în dar o vacă bălţată românească, tocmai pentru a asigura hrana copiilor.

În următoarea etapă au fost bucuraţi bătrânii satului, care au primit vizita preotului paroh, care, însoţit de un grup de credincioşi cu suflet mare, a curăţat zăpada din curtea caselor şi a oferit acestora cele de trebuinţă, pentru ca în anotimpul friguros vârstnicii să se bucure de căldura şi dragostea preotului, cât şi a fraţilor creştini.

Pentru ca bucuria să fie deplină, a fost ajutată şi o familie ce numără nouă suflete cu o maşină de spălat automată. Familia ajutată a mărturisit că nu a avut niciodată maşină de spălat şi că pentru ei a fost un vis şi o dorinţă această idee. Prin acest dar s-a împlinit visul căci şi Sfânta Scriptură mărturiseşte în acest sens astfel: „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide” - Matei 7, 7.

Filantropia în parohiile Chişcăreni şi Sat Nou va continua şi în perioada următoare prin grija manifestată faţă de nevoiaşi şi de cei vulnerabili în faţa anotimpului friguros, dar şi faţă de oricine solicită ajutor.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că a rânduit să împlinim această lucrare şi Îl rugăm să înmulţească dragostea în sufletele noastre ca prin faptele bune inima noastră să devină biblioteca lui Hristos. Ajutorul oferit celor nevoiaşi este veşnica investiţie în Ceruri, după cum mărturiseşte Sfânta Scriptură: "Adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură" (Matei 6, 20), unde nădăjduim să primim cu dobândă viaţa veşnică în raiul cel sfânt”, a declarat pentru Ziarul Lumina părintele Vasile Viorel Florea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încep ședințele publice pentru posturile rămase libere în învățământ

astăzi, 12:28
63

La Botoșani vor fi organizate mai multe ședințe pentru repartizarea posturilor rămase libere în învățământ.Începând de astăzi, ISJ Botoșani a început o...

Fondatorul Zilelor Nordului: „În ăștia șapte ani s-au adunat povești cât pentru o sută”

astăzi, 11:04
94

Omul care a pus bazele, alături de fratele său, celui mai mare festival din nordul României, în cel mai nordic oraș al acesteia, a vorbit despre începuturile evenimentului care un...

Mai puțin de jumătate din botoșănenii plecați în Europa vor să se mai întoarcă acasă!

astăzi, 09:25
355

În timp ce campaniile anumitor partide politice induc ideea că viața în alte state ale Europei, loc în care pleacă românii, nu este chiar “roz”, și chiar se dis...