"Hei, tu, învăță-mă să citesc!" - perioadă prelungită de înscrieri, la Botoșani

Filiala Botoșani a programului Ajungem MARI a prelungit înscrierile până pe 23 septembrie, când va avea loc ultimul training pentru voluntarii nou veniți.

"Hei, tu, învăță-mă să citesc!" - perioadă prelungită de înscrieri, la Botoșani

În centrele de plasament mai sunt copii care nu ştiu să citească sau să socotească şi tineri care nu îşi cunosc pasiunile şi potenţialul. În ţară sunt peste 19.000 de copii şi tineri instituţionalizaţi. Cu toţii au nevoie de multă încurajare, răbdare şi implicare din partea unor prieteni mai mari! Deocamdată, voluntarii Ajungem MARI pot ajuta constant doar 2000 dintre ei, în București și în 24 de județe.

Exceptând Argeș și Prahova, în toate celelalte județe se mai caută voluntari, pentru ca activitățile să fie desfășurate optim. Lipsa resursei umane înseamnă o îngreunare a progresului copiilor instituționalizați.

Amintim că voluntarii Ajungem MARI merg vizitează copiii săptămânal, în echipe de câte doi. Aceștia pot susține, în funcție de pasiunile și cunoștințele lor, prin metode interactive (știute sau învățate la training) atât ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, română, informatică, cunoștințe generale etc.), cât și ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru, fotografie etc.) ori de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică.

Voluntari pot fi adulţi şi tineri peste 16 ani, care să se dedice constant 3 ore pe săptămână, minimum 6 luni, cât durează un modul de voluntariat. Nu e nevoie de experiență în lucrul cu copiii.

Mai multe detalii se găsesc pe site: https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar. Înscrierea se face online, prin formularul ce poate fi găsit la același link.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Directorul Urban Serv: "I-am amenințat pe comercianții din Piața Mare că venim cu buldozerele"

astăzi, 19:15
1561

Una dintre problemele cu care se confruntă municipalitatea și, în special, se pare, Urban Serv, este nerespectarea spațiului public de către comercianții din Piața Mare.Extinderea ilegală ...

Imprimante de coduri de bare la Pediatrie: "În sfârșit, nu mai stăm să scriem zeci de nume și de prenume pe fiecare fiolă!"

astăzi, 18:00
161

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani se află într-o perioadă de îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește dotarea, dar și reabilitarea interioară a...

Directorul Urban Serv le răspunde comercianților din Piața Centrală: "Chiria pe spațiu nu este mare, dacă e să comparăm cu alte județe"

astăzi, 17:19
642

După ce câțiva comercianți din Piața Centrală s-au plâns că ar plăti servicii "inexistente" la Urban Serv, directorul instituției a subliniat că, de ani de zile, există...