"Hei, tu, învăță-mă să citesc!" - perioadă prelungită de înscrieri, la Botoșani

Filiala Botoșani a programului Ajungem MARI a prelungit înscrierile până pe 23 septembrie, când va avea loc ultimul training pentru voluntarii nou veniți.

"Hei, tu, învăță-mă să citesc!" - perioadă prelungită de înscrieri, la Botoșani

În centrele de plasament mai sunt copii care nu ştiu să citească sau să socotească şi tineri care nu îşi cunosc pasiunile şi potenţialul. În ţară sunt peste 19.000 de copii şi tineri instituţionalizaţi. Cu toţii au nevoie de multă încurajare, răbdare şi implicare din partea unor prieteni mai mari! Deocamdată, voluntarii Ajungem MARI pot ajuta constant doar 2000 dintre ei, în București și în 24 de județe.

Exceptând Argeș și Prahova, în toate celelalte județe se mai caută voluntari, pentru ca activitățile să fie desfășurate optim. Lipsa resursei umane înseamnă o îngreunare a progresului copiilor instituționalizați.

Amintim că voluntarii Ajungem MARI merg vizitează copiii săptămânal, în echipe de câte doi. Aceștia pot susține, în funcție de pasiunile și cunoștințele lor, prin metode interactive (știute sau învățate la training) atât ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, română, informatică, cunoștințe generale etc.), cât și ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru, fotografie etc.) ori de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică.

Voluntari pot fi adulţi şi tineri peste 16 ani, care să se dedice constant 3 ore pe săptămână, minimum 6 luni, cât durează un modul de voluntariat. Nu e nevoie de experiență în lucrul cu copiii.

Mai multe detalii se găsesc pe site: https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar. Înscrierea se face online, prin formularul ce poate fi găsit la același link.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Handbal masculin: CSM Botoșani – CSM Vaslui, scor 19-33

Luni, 12 Noiembrie 2018
478

Meciul CSM Botoșani – CSM Vaslui, de sâmbătă, 10 noiembrie, s-a încheiat cu scorul de 19-33 (9-18). Cu toate că botoșănenii sperau la victorie, iar echipa adversară le-a ...

Antrenorul Leonard Bibirig: "Ne așteaptă o etapă dificilă, la Botoșani. Sunt mult mai competitivi"

Marţi, 6 Noiembrie 2018
842

Antrenorul echipei vasluiene de handbal masculin, Leonard Bibirig, fost antrenor al lotului național în această categorie, a precizat că se așteaptă la un meci dificil cu botoșănenii. Ech...

Leonard Bibirig și CSM Vaslui vin în Polivalentă pentru un duel cu CSM Botoșani

Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
658

După meciul cu Bacău, finalizat cu un scor foarte strâns, echipa botoșăneană de handbal masculin trebuie să înfrunte deținătoarea primului loc în clasamentul Diviziei A. Disputa CSM II...