"Dorința de a face cât mai mult": O nouă lansare de carte a tânărului Marius Giradă, din Dorohoi - FOTO

"Dorința de a face cât mai mult": O nouă lansare de carte a tânărului Marius Giradă, din Dorohoi - FOTO

Duminică, 19 mai, în Parcul Cholet din municipiul Dorohoi a avut loc un eveniment cultural cu o încărcătură emoțională deosebită: Marius Viorel Giradă, cunoscut pentru modul aparte de a scrie, din cauza dizabilității, și-a lansat noua carte: "Dorința de a face cât mai mult".

Evenimentul a fost moderat de părintele Muha Constantin, directorul  Seminarului Teologic din Dorohoi, și a fost onorat de prezența multor prieteni, unii veniți de departe pentru a-l susține pe autor, apropiați, tineri de la ATOR – filiala Dorohoi și elevi de la Seminarul dorohoian.

Întâlnirea a avut loc într-un cadru familial, pentru câteva zeci de minute, cei prezenți devenind martori ai unor momente din viața lui Marius, marcată de lupta pe care o duce zi de zi, după cum singur mărturisește în textele sale, cu greutățile pe care le întâmpină în realizarea proiectelor la care lucrează și în care pune foarte mult suflet și,  bineînțeles, cu realizările sale, ultima dintre ele fiind cartea lansată cu prilejul acestei întâlniri.

După prezentarea cărții la care Marius a lucrat aproape 7 ani și care se constituie într-o înșiruire de texte memorialistice și poezii ce reprezintă crâmpeie din viața și mai ales din lupta sa pentru o viață activă, au avut loc intervenții din partea participanților. Un discurs cu totul pătrunzător și emoționant, atât în forma de exprimare cât și în conținut, a fost susținut de Sebastian Crăciun, de 16 ani, care deși suferă de o dizabilitate fizică, scrie poezii, având câteva volume de poezii deja publicate.  

S-au spus lucruri frumoase despre rostul vieții și al suferinței, au fost recitate poezii, s-a  vorbit despre nevoia fiecărui dintre noi de a fi om de suflet pentru cel care, alături de noi fiind, are nevoie de gândul nostru bun, de o clipă petrecută împreună, de un cuvânt ziditor și de ce nu chiar de o rugăciune caldă și curată pentru un prieten care se află în suferință. 

Duminica a patra după Paști, a “slăbănogului”, așa cum este prezentată în calendarul ortodox, a fost pentru Marius Giradă și pentru cei care îl admirăm și  îl prețuim pentru tenacitatea și optimismul pe care îl dăruiește celor din jur,  o zi de lumină și de împlinire sufletească.

S-a mai discutat despre un proiect la care lucrează Marius în ultimul timp, cel al realizării unui centru care să ofere ajutor de specialitate dar și posibilități de dobândire a unei vieți independente persoanelor cu dizabilități.

Mai multe informații despre cartea lansată precum și despre posibilitatea de a o cumpăra se pot găsi pe blogul lui Marius(https://vreausalupt.wordpress.com). În felul acesta poate fi ajutat în activitatea sa, dar, mai ales poate fi susținut să continue proiectele  frumoase în care este implicat. (Comunicat de presa)





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
55

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
38

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
42

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...